EPO-jasenet-2-liittyminen-osakuntaan-web

Liittyminen Osakuntaan

Osakunnan jäsentyypit

Osakuntaan kuuluu erilaisia jäseniä. Alle on koottu lyhyesti mitkä eri jäsentyyppien etujen erot ovat. Lisää tietoa jäsentyyppien eroista löytyy Osakunnan säännöistä.

Varsinainen jäsen (Helsingin yliopiston kirjoilla oleva opiskelija)

 • – maksaa jäsenmaksun joka vuosi
  – äänioikeus Osakunnan kokouksissa
  – oikeus tulla valituksi Osakunnan virkoihin ja luottamustoimiin
  – oikeus opiskelijahintaiseen lounaaseen Manalassa (ei jatko-opiskelija) ja muihin ravintolan etuihin
  – voi hakea Osakunnan asuntoa
  – voi lainata kirjoja Pohjalaisen Valtuuskunnan kirjastosta
  – voi hakea Osakunnan stipendiä

Ulkojäsen (muun korkeakoulun kuin Helsingin yliopiston kirjoissa oleva opiskelija)

 • – maksaa jäsenmaksun joka vuosi
  – läsnäolo- ja puheoikeus Osakunnan kokouksissa
  – voidaan valita Osakunnan virkailijaksi tai valmistelevan ja toimeenpanevan toimikunnan tai valiokunnan jäseneksi
  – oikeus opiskelijahintaiseen lounaaseen Manalassa (ei jatko-opiskelija) ja muihin ravintolan etuihin
  – voi hakea Osakunnan asuntoa
  – voi lainata kirjoja Pohjalaisen Valtuuskunnan kirjastosta
  – voi hakea Osakunnan stipendiä

Nuorseniori/seniori

 • – ei maksa osakunnan jäsenmaksua (voi maksaa kannatusjäsenmaksun halutessaan)
  – läsnäolo- ja puheoikeus Osakunnan kokouksissa
  – oikeus osallistua Osakunnan järjestämiin tilaisuuksiin

Kannatusjäsen

 • – maksaa kannatusjäsenmaksun, joka on vähintään jäsenmaksun suuruinen
  – läsnäolo- ja puheoikeus Osakunnan kokouksissa
  – oikeus osallistua Osakunnan järjestämiin tilaisuuksiin

Kunniajäsen

 • – oikeus osallistua Osakunnan järjestämiin tilaisuuksiin

 

Liittyminen varsinaiseksi jäseneksi tai ulkojäseneksi

Osakuntaan voi liittyä alla olevia ohjeita noudattamalla (samat ohjeet pätevät myös maksaessasi jäsenmaksua seuraavina vuosina). Jos olet jatko-opiskelija, katso myös tarkemmat ohjeet alempaa.

Tapa 1
Maksa toimistolla jäsenmaksu 12 € (käteisellä). Jos sinulla on jo opiskelijakortti, saat tarran heti siihen. Jos sinulla ei tätä vielä ole, saat tositteen, jota vastaan saat myöhemmin (kortin saatuasi) tarran toimistolta. Edut saat (ks. tapa 2) tositteellakin.

Tapa 2
Maksa jäsenmaksu 12 € EPO:n tilille Nordeaan: FI50 1031 3000 7789 07. Käytä viitettä 123 ja pane viestiksi oma nimi + jäsenmaksu. Mikäli verkkopankissasi sekä viitteen että viestin laittaminen ei ole mahdollista, käytäthän viitettä! Tule maksutositteen kanssa Osakunnan toimistolle ja saat tarran opiskelijakorttiisi. Tarraa ei saa ilman korttia, mutta jos sinulla ei ole korttia, ei hätää: toimistolta saatavaa tositetta vastaan saat edut, ja kortin saatuasi tarrankin.

Tapa 3 (vain Helsingin yliopiston opiskelijoille)
Maksa jäsenmaksu 12 € samalla, kun maksat muutkin ilmoittautumismaksut. Merkitse ”EPO” ylioppilaskunnan jäsenmaksuun osakuntamaksulle varattuun kohtaan ja tule kuitin kanssa toimistolle ilmoittautumaan. Silloin saat tarran opiskelijakorttiisi (tai tositteen, jos sinulla ei vielä ole korttia).

Ilmoittautumaan on siis tultava Osakunnan toimistoon, maksoi sitten millä keinoin vaan mainituista. Toimistolla on väkeä varmimmin päivystysaikaan.

Kysymys: Olen kyllä maksanut osakunnan jäsenmaksun HYY:n jäsenmaksun yhteydessä/tilille, mutta mitäs nyt. Tuleeko siitä minulle ilmoitus?

Vastaus: Erillistä ilmoitusta suoritetusta maksusta ei tule. Ilmoittautumaan on tultava Osakunnan toimistoon, maksoi sitten millä vaan mainituista keinoista. Toimistolla on väkeä varmimmin päivystysaikaan. Kirjautumisen yhteydessä laitat nimesi suureen matrikkeliin ja pääset virallisesti osakunnan jäseneksi. Saat myös osakuntatarran opiskelijakorttiisi tai vaihtoehtoisesti todistuksen osakunnan jäsenyydestä (tällä saa samat edut kuin tarralla, saatuasi kortin se pitää vaihtaa tarraan). Halutessasi sinut liitetään myös osakunnan sähköpostilistalle sekä osakuntafuksien omalle sähköpostilistalle, ja alat saada tietoa tapahtumista.

Samoilla ohjeilla voit liittyä Osakuntaan myös missä tahansa fuksitapahtumassa!

Jatko-opiskelijat

Etelä-Pohjalaisen Osakunnan sääntöjen mukaan (6§ varsinaiset jäsenet ja 14§ ulkojäsenet) hallitus voi hakemuksesta hyväksyä jatko-opiskelijan Osakunnan jäseneksi. Hakeaksesi jäseneksi täytä ohessa oleva jatko-opiskelijan jäsenhakemuslomake, jolla kerätään jäsenhakemuksen perustiedot. Lomakkeen liitteeksi pyydämme toimittamaan vapaamuotoisen hakemuksen, jossa avataan hakijan taustoja ja hakuperusteita laajemmin.

Jatko-opiskelijan jäsenhakemus

Nuorseniorit ja seniorit

Etelä-Pohjalaisen Osakunnan sääntöjen mukaan (21§ seniorijäsenet) seniorijäsen on jokainen entinen Osakunnan varsinainen tai ulkojäsen, jonka Osakunnan hallitus on hyväksynyt seniorijäseneksi. Hyväksymistä varten pyydämme täyttämään oheisen lomakkeen.

Seniorijäsenhakemus

Liittyminen kannatusjäseneksi

Osakuntaan voi liittyä myös kannatusjäseneksi. Kannatusjäsen saa osallistua Osakunnan tapahtumiin ja hänelle tulee myös Ostrobotnia-lehti. Kannatusjäsenten maksu on alkaen 12 euroa. Sen voi maksaa samoin kuin varsinaisen jäsenmaksun, mutta tilille maksettaessa tulee käyttää viitenumeroa 136.