EPO-toiminta-3-valiokunnat

Valiokunnat

Osakunnassa toimii neljä valiokuntaa. Näistä kolme (kulttuuri-, liikunta- ja ohjelmavaliokunnat) ovat avoimia kaikille epolaisille, kun taas neljäs (yleis- ja talousvaliokunta) on hallituksen määrittelemä päätöksiä valmisteleva valiokunta.

Kulttuuri-, liikunta- ja ohjelmavaliokunnan tarkoituksena on järjestää monenlaisia osakuntalaisia kiinnostavia tapahtumia ja excursiota. Kullakin valiokunnalla on puheenjohtaja, joka vastaa valiokunnan toiminnasta ja toimintaan käytettävissä olevien varojen käytöstä. Puheenjohtajien yhteystiedot ovat täällä.

Valiokuntien toimintaan voi lähteä kuka tahansa mukaan osakuntaiästä riippumatta. Toimintaan voi osallistua esimerkiksi osallistumalla valiokuntien järjestämiin tapahtumiin, ehdottamalla toimintaa valiokuntien toteutettavaksi tai järjestämällä itse esimerkiksi liikuntaexcursion. Alla vielä tarkemmat esittelyt ja kuvaukset kunkin valiokunnan toiminnasta:

Kulttuurivaliokunta

Helsinki on siitä ihana opiskelijakaupunki, että se on täynnä kulttuuriin liittyviä aktiviteetteja. Erilaisia teatteriesityksiä löytyy musikaaleista kokeilevampiin esityksiin, museoita on useita erilaisia, konsertteja järjestetään viikoittain, messutarjonta on valtaisa ja koko kulttuuritarjonta tuntuu vain kasvavan koko ajan!

Kulttuurivaliokunnan tarkoituksena on hyödyntää mahdollisimman monipuolisesti pääkaupunkiseudun laajaa kulttuuritarjontaa, ja järjestää osakuntalaisille erilaisia (enemmän ja vähemmän) kulttuuriin liittyviä excursioita ja illanviettoja.

Kulttuurivaliokunta pyrkii toteuttamaan osakuntalaisten toivomuksia excursioista sekä tapahtumista, ja jokaista kannustetaankin heittämään ideoita omien kiinnostuksenkohteiden mukaan. Valiokuntalaisena pääset osallistumaan vieläkin aktiivisemmin kulttuuriexcujen ideointiin sekä myös niiden järjestämiseen. Ihanaa, että olet löytänyt tiesi osakuntaan! Nähdään Bottalla ja kulttuurivaliokunnan tapahtumissa!

Liikuntavaliokunta

Tykkäätkö liikkua? Tykkäätkö höntsäillä? Tykkäätkö penkkiurheilla? Mitä tahansa vastasitkin, on liikuntavaliokunta oiva valinta ajanviettoa varten. Liikuntavaliokunnan kanssa pääset kokeilemaan uusia liikuntamuotoja, harrastamaan perinteisiä urheilulajeja sekä katsomaan parasta penkkiurheilua. Meininki on hyvä ja rento, sillä excursioiden päätarkoitus on aina hauskanpito. Jos sinulla on jokin hyvä idea tai haluat mukaan järjestämään liikunnallisia tapahtumia, älä epäröi ottaa yhteyttä valiokunnan puheenjohtajaan.

Ohjelmavaliokunta

Ohjelmavaliokunta, ja sen toiminta, ovat sen jäsenten näköisiä. Osana ohjelmavaliokuntaa pääseekin tekemään juuri sellaista toimintaa osakunnalle kuin itse haluat! Ohjelmavaliokunta järjestää osakuntalaisille erilaisia tapahtumia aina isoista bileistä ja sitseistä pieniin leffa- ja hengailuiltoihin. Se millaisia nämä tapahtumat ovat, riippuu täysin valiokuntalaisten ja muiden osakuntalaisten toiveista. Suurimmat tapahtumat, kuten kaudenavajaiset ja vappusitsit, ja osa pienemmistä järjestetään yhdessä muiden pohjalaisten osakuntien kanssa. Tule mukaan kehittämään näköistäsi ohjelmaa itsellesi ja muille!

Yleis- ja talousvaliokunta

EPO:ssa yleis- ja talousvaliokunta toimii hallituksen työvaliokuntana. Se antaa hallitukselle neuvoja muun muassa taloudenpidossa ja valmistelee Osakunnan budjetin. Valiokunnan jäsenet valitsee hallituksen kokous. Ehdotukset yleis- ja talous valiokunnalle voi osoittaa kuluvan vuoden valiokunnan puheenjohtajalle, hallituksen puheenjohtajalle sekä Osakunnan kuraattorille. Yhteystiedot toimijoille löytyvät Virkailijat-sivulta.

 

Lue lisää Osakunnan toiminnasta Kerhot-sivulta.