Jäsenedut

Hyviä syitä liittyä Osakuntaan

Asunnot
Pohjalaisilla osakunnilla on tarjolla satoja opiskelija-asuntoja. Kaikki asunnot sijaitsevat Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja vuokrat asunnoissa ovat opiskelijan kukkarolle sopivia. Hakuajat asuntoihin ovat huhti-, heinä- ja joulukuussa, ja uusien opiskelijoiden erityishaku järjestetään heinäkuussa. Asunnon saantiin vaikuttavat asunnontarve, taloudellinen tilanne sekä toiminta osakunnissa.

Asuntohakemuslomakkeet löydät Pohjalaisen Valtuuskunnan Kämppä-sivuilta.

Täytä hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti ja varmista, että asuntohakemuksessasi on kaikki vaadittavat liitteet. Vaadittavia liitteitä ovat:

Kuva opiskelija- tai osakuntakortista, jossa on kuluvan lukuvuoden osakuntatarra. Heinäkuussa asuntoa hakevat fuksit voivat liittää todistukseksi kuitin jäsenmaksusta. Ensimmäisenä jäsenvuotena tulee käydä Osakunnan toimistossa kirjautumassa jäseneksi. Lisäksi joka vuosi täytyy päivittää jäsenyys hakemalla lukuvuosikohtainen osakuntatarra.

Viimeisin verotustodistus, jonka voi hakea OmaVeron kirjeistä. Huom. todisteeksi ei käy verokortti!

Opintosuoritusote, josta käy ilmi myös kurssien suorituspäivämäärät.

Pohjalaisen Valtuuskunnan asuntosihteerin Timo Laitilan tavoitat parhaiten sähköpostilla pv-asuntosihteeri [at] helsinki.fi tai puhelimitse 050 408 2749 (keskiviikkoisin). Asuntoasioista voit kysellä lisää myös EPOn asuntovastaavalta epo-asuntovastaava [at] helsinki.fi.

Kirjasto
Jos etsit rauhallista opiskelutilaa Helsingin keskustasta, on vasta uudistettu Ostrobotnian kirjasto sinua varten! Kirjasto sijaitsee osakuntatiloissa 5. kerroksessa. Kirjastossamme on eri alojen kirjallisuutta, erityisesti perus- ja aineopintojen tenttikirjoja, eikä kaunokirjallisuuttakaan ole unohdettu. Voit tulla lukemaan ja selailemaan kirjaston kirjoja paikan päälle ja lainausohjeet löytyvät kirjaston ovesta. Kirjaston toiminnasta ja aukioloajoista tiedotetaan tarkemmin sähköpostilistoilla.

Kysymyksiä kirjastoon liittyen? Lähetä sähköpostia: pv-kirjasto [at] helsinki.fi

Opiskelijalounas ja muut osakuntalaisen alennukset
Pohjalaisten osakuntien jäsenenä sinulla on oikeus ruokailla edullisesti Ostrobotnia-talon ravintola Manalassa. Lounaslippua ja osakuntatarraa vastaan maksat lounaasta 5 euroa. Etelä-Pohjalaisen Osakunnan jäsenenä on mahdollista lunastaa yhteensä 20-40 lounaslippua yhden lukukauden aikana. Lounaslippuja on mahdollista hakea osakunnan toimistolta päivystysaikojen puitteissa. Ilman lounaslippuakin hinta on osakuntatarraa näyttämällä vain 7,50 euroa. Lounaaseen kuuluu lämmin pääruoka ja salaattipöytä sekä kahvi tai tee.

Sekä Manalassa että sen naapurista löytyvässä St. Urho’s Pubissa on myös muita herkullisia alennuksia osakuntalaiselle! Tarkista ajankohtaiset alennukset PV:n ravintolasivuilta.

Lehtihylly
Osakunnalle tilataan lähes kaikki kanta-alueen maakunta- ja paikallislehdet sekä valtakunnalliset lehdet, joita pääset lukemaan osakuntalaisena ilmaiseksi. Lehtihylly löytyy Ostrobotnian 5. kerroksen klubihuoneesta.

Stipendit
Opiskelija, joka opintojensa ohella ehtii toimia aktiivisesti osakunnassa, voidaan palkita myös stipendillä. Stipendejä jaetaan vuosittain Osakunnan vuosijuhlan yhteydessä (myös opinnoissaan) ansioituneille osakuntalaisille. Stipendit jakaa EPO:ssa stipendirahaston hoitokunta, johon kuuluu muun muassa Osakunnan senioreita ja virkailijoita. Hakuajoista tiedotetaan Osakunnan sähköpostilistoilla.

Fuksiedut
Fuksivuotenasi olet oikeutettu moniin etuisuuksiin, joita ei kannata jättää hyödyntämättä! Näihin kuuluu muun muassa ensimmäisen vuoden osakuntalaisille suunnattuja tapahtumia, alennuksia pöytäjuhliin, fuksiasuntoja ja tietysti erityismukavaa kohtelua civiksiltä eli toisen tai useamman vuoden osakuntalaisilta.