Fukseille

Mitä on Osakunnan fuksitoiminta?

Fuksitoiminta on erityisesti ensimmäisen vuoden osakuntalaisille suunnattua aktiviteettia, jonka tarkoituksena on tutustuttaa uudet jäsenet osakunnan toimintaan ja ihmisiin. Fuksitoimintaan kuuluvat olennaisena osana rennot hengailu- ja tutustumisillat sekä bileet, joissa fuksit voivat tutustua toisiinsa ja vanhempiin osakuntalaisiin. Hengailuillat voivat sisältää esimerkiksi pelailua, leffoja, tutustumisleikkejä ja muita aktiviteetteja riippuen siitä, mitä fuksitiimi on innostunut suunnittelemaan! Voit osallistua tapahtumiin ja tulla tutustumaan porukkaan, vaikka et olisi vielä ehtinyt kirjautua Osakuntaan.

Syksyn tähtihetki ovat juhlavat fuksipäivälliset, joilla uudet osakuntalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa kokemaan akateemiset pöytäjuhlat epolaiseen tapaan. Riippuen syksystä, voi luvassa olla myös fuksiaiset tai muita hauskoja tapahtumia yhdessä muiden pohjalaisten osakuntien kanssa. Suoraan fukseille suunnatun toiminnan lisäksi osakunnilla on myös muita, kuten kulttuuri- ja liikuntapainotteisia tapahtumia, joihin fuksit ovat enemmän kuin tervetulleita!

Syyskuun fuksitapahtumat

Fuksipuisto 2.9.
Avajaiskarnevaali, fuksidisko ja etkot 4.9.
Fuksikahvit 6.9.
Kaudenavajaiset + fuksietkot 8.9.
Fuksi-ilta 20.9.
Fuksiseikkailu 28.9.

Alta löydät syksyn fuksitiimin, eli fuksimajurien ja fuksivastaavien esittelyt. Osakunnalla nähdään!


Moikka uusi Osakuntalainen!

Mä oon Sanni, toinen tän vuoden fuksimajureista ja nyt syksyllä starttaa mun toinen vuosi osakunnalla. Opiskelen HY:llä teologiaa ja uskonnontutkimusta toista vuotta ja keväällä olis tarkotus hakea siellä aineenopettajalinjalle.

EPO:n toimintaan tutustuin viime vuoden fuksipuistossa, ja hyvin pian siitä liityinkin sitten jäseneksi. Jo lokakuun fuksipäivällisillä päätin, että haen seuraavalle vuodelle fuksimajuriksi, ja se on kyllä ihan parhaita päätöksiä, mitä oon hetkeen tehnyt.

Itse olen kotoisin Hyvinkäältä, eli ihan tästä Uudeltamaalta, mutta juureni ovat pohjalaiset. Toimin hyvänä esimerkkinä siitä, että osakunnalla otetaan kaikki avosylin vastaan, vaikka ei olisikaan itse kanta-alueelta.

Osakunnissa ihan parasta on mun mielestä se, että pääsee tutustumaan ihmisiin ihan eri opiskelualoilta. Toki oma ainejärjestö on itselle myös tärkeä, mutta musta on ihanaa verkostoitua myös poikkitieteellisesti.

Bottalla on tullut koettua niin paljon ikimuistoisia hetkiä, ja oon vuodessa ehtinyt saamaan muistojen lisäksi upeita ystäviä ja paljon uusia kokemuksia. Osakunnalla puuhastelu on ehdottomasti tuonut opiskelun ohelle mukavaa piristystä, ja etenkin Bottalla järjestetyistä bileistä on aina jäänyt lämminhenkinen fiilis. Erityisesti vuosijuhlaan ja tietenkin syksyn fuksipäivällisille suosittelen kaikkia osallistumaan!

Oma fuksivuosi ei kyllä olisi ollut läheskään yhtä tapahtumarikas jos en olisi löytänyt tietäni osakunnalle. Haluunkin vielä tähän loppuun toivottaa kaikki aloittavat ja jo aloittaneet opiskelijat tervetuliaaksi Bottalle! toivottavasti nähdään siellä 🙂


Hei kaikki uudet osakuntalaiset!

Mä oon Venla Saarela, EPO:n tän vuoden toinen fuksimajuri. Mä aloitan nyt opiskelemaan toista vuotta kemiaa Helsingin yliopistossa ja liityin osakuntaan heti viimevuoden syksynä. Itselle se oli aika selvä valinta liittyä, sillä mun veli oli kertonut mulle paljon hyvää EPO:sta. Lisäksi oon kotoisin Jalasjärveltä Etelä-Pohjanmaalta niin senkin takia EPO tuntui luonnolliselta. Liittyminen osakuntaan on kyllä varmaan ollut yks parhaista päätöksistä mitä oon tehnyt. Oon saanut sen kautta paljon korvaamattomia ystäviä ja unohtumattomia muistoja. On ollut ihanaa tutustua muidenkin alojen opiskelijoihin ja laajentaa piirejä ja se onkin mun mielestä yksi parhaista asioista osakunnassa. Lisäksi oon saanut kokemusta järjestötoiminnasta, joka on tulevaisuuden kannalta ihan mahtavaa.

Me fuksimajurit, fuksitiimi ja kaikki vanhat osakuntalaiset halutaan luoda uusille fukseille ainutlaatuinen syksy. Järjestetään kuluvan syksyn aikana kivoja tapahtumia, joihin voi matalalla kynnyksellä tulla tutustumaan meihin ja Bottaan. Meille fuksimajureille voi yleisesti laittaa viestiä tai tulla juttelemaan ihan mistä vaan tai jos jokin askarruttaa mieltä, me ollaan sitä varten. Toivottavasti nähdään Bottalla!


Moikka!

Olen Sirja ja tänä vuonna mä oon mukana EPO:n fuksitiimissä. Opiskelen toista vuotta kemiaa täällä Helsingissä ja kotoisin olen Nurmooosta. Me odotetaan jo innolla teitä uusia osakuntafukseja meidän järkkäämiin tapahtumiin lievittämään koti-ikävää, luomaan uusia muistoja ja ystävyyksiä.


Moikka!

Oon Anniina ja opiskelen nyt 5. vuotta luokanopettajaks. Osakuntaan kuitenkin liityin vasta viime vuonna, eli uusia fuksikokemuksia sain vielä näin vanhana maisteriopiskelijanakin.
Osakunnalla ilmapiiri oli heti alusta alkaen ystävällinen ja lämmin, joten mukaan oli helppo päästä! Jos ihanat ihmiset ja hauskat yhteiset tapahtumat kiinnostaa, suosittelen ♥️

Heipsulivei!

Olen Aino, ja aloitan neljättä opiskeluvuotta elintarviketalouden ja kulutuksen alalla. Opiskelen siis ihanalla Viikin kampuksella. Itselle pohojalaasuus on iso osa omaa identiteettiä ja luonnetta (ristus perkele!), joten EPO:oon liittyminen oli selvä päätös omaan fuksisyksyyn, vaikken enää muistakaan mistä alunperin kuulin EPO:sta. Onneksi liityinkin osakuntaan, koska sen kautta olen saanut tutustua mahtaviin ihmisiin ja viettänyt niin monia hauskoja illanistujaisia ja bileitä Bottalla!


Moikka uudet fuksit!

Tervetuloa osakunnalle! Oon Anni, neljännen vuoden osakuntalainen ja ensimmäisen vuoden sukupuolentutkimuksen maisteriopiskelija. Tänä vuonna toimin myös EPO:n ohjelmavaliokunnan puheenjohtajana, eli vastaan syksyllä monien tapahtumien järjestämisestä. Osakunnalla mielestäni parasta onkin kivat, monipuoliset tapahtumat, joita syksyllä onkin tulossa todella paljon! Suosittelen ehdottomasti rohkeasti lähtemään mukaan! Jokaiselle löytyy varmasti kivaa tekemistä. Oma suosikkini on teitä uusia fukseja juhlistavat fuksipäivälliset, joita ei kannata jättää välistä! Juhlien ja bileiden lisäksi Bottalle on myös ihanaa tulla vain hengailemaan uusien ystävien kanssa.

Toivottavasti nähdään syksyllä Bottalla <3

Moro kaikki uudet osakuntalaiset!

Mä oon Aaro Lassila, ja mulla starttaa syksyllä opinnot elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmassa. Oon kotosin Kuortaneelta, idylliseltä pikkupitäjältä Seinäjoen kupeesta.

Opiskeluaika on hurahtanut nopeasti, ja mulla alkaakin jo neljäs vuosi Helsingin yliopistossa ja kolmas vuosi osakunnalla. Tiesin jo Helsinkiin muuttaessani, että haluan liittyä osakuntaan, ja koronan kurittaman fuksivuoden jälkeen osakunnan toimintaan mukaan lähteminen sujuikin helposti ja uudet tyypit otettiin lämpimästi vastaan.

Botta on kuin pala kotiseutua ihan Helsingin ytimessä. Osakunta tuo mukavaa vaihtelua oman opiskelualan ainejärjestön tapahtumiin, ja sen kautta on saanut tutustua monien eri alojen opiskelijoihin. Bottalla et koskaan jää yksin, vaan aina löytyy joku, jolle mennä höpöttelemään.

Mahtavaa, että saadaan teidät mukaan Osakunnalle! Lämpimästi tervetuloa ja toivottavasti törmätään ja höpötellään tulevissa tapahtumissa!


Hei!

Meikäläinen on Leevi ja pyörin EPO:lla nyt jotakuinkin kolmatta vuotta. Sen lisäksi opiskelen neljättä vuotta teknillistä fysiikkaa Aalto-yliopiston puolella. Osakunnalle liityin alunperin tietyn sukurasitteen takia, mutta olen sittemmin Bottalla aikaa vietettyäni todennut tehneeni varsin erinomaisen ratkaisun.


Moikka!

Mä oon Asta ja opiskelen toista vuotta kulttuurituotantoa Metropoliassa!

Oon kotoisin Kurikasta ja liityinkin heti opintojen alussa osakuntaan! Osakunnassa oon päässy tutustumaan tosi kivoihin tyyppeihin ja erityisesti osakuntasitsit on ollut oman fuksivuoden kivoimpia tapahtumia!

Toivottavasti nähdään syksyllä!<3


Moikka!

Oon Heidi Jokiniemi ja opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta varhaiskasvatuksen opettajaksi Helsingin yliopistossa. Päädyin osakunnalle sisarusten perässä ja etelä-pohjalaisten juurien saattelemana. Osakunnalla minut löytää yleensä erilaisista pöytäjuhlista sekä niiden jälkeisiltä jatkoilta (tanssilattian pyörteistä).


Heippa!

Oon Anni Suhonen, helsinkiläistynyt seinäjokelainen, ja opiskelen tällä hetkellä viidettä sekä luultavasti viimeistä vuotta luokanopettajaksi. Löysin viime syksynä vihdoin tieni EPO:lle kaikkien näiden opiskeluvuosien jälkeen, kun avajaiskarnevaaleilla ja fuksiseikkailussa juteltiin kaikenlaista osakunnasta ja sen toiminnasta epolaisten kanssa. Osakuntafuksina sain kokemuksen fuksina olemisesta vielä maisteriopiskelijanakin! Osakunnalla on tosi yhteisöllinen ja turvallinen ilmapiiri, ja nämä on mun mielestä ehdottomasti parhaita syitä kuulua osakuntaan!😊


Moi!

Tässä Eetu ja vaikka nykyisin asunkin etelässä tunnen itseni vielä vähän pohjalaiseksi. Tällä hetkellä suoritan hieman lykkääntynyttä varusmiespalvelusta Vekaranjärvellä, mutta viikonloppuvapaat tulen viettämään todennäköisesti osakunnalla, jossa olen nyt viidettä vuotta.

Näissä ympyröissä pääset tutustumaan ihmisiin, joihin et ehkä missään muualla voisikaan törmätä, joten kannattaa tulla reippaasti mukaan. Olen itsekin aina enemmän tai vähemmän hukassa, joten täältä saat ainakin vertaistukea 🙂

Toivottavasti nähdään syksyllä!