Fuksi-info

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa ja usein kysyttyjä kysymyksiä Etelä-Pohjalaisesta Osakunnasta.

Mitä on Osakunnan fuksitoiminta?
Millaisia jäsenetuja Osakunnalla on?
Kuinka liityn Osakuntaan?

Mitä on Osakunnan fuksitoiminta?

Fuksitoiminta on erityisesti ensimmäisen vuoden osakuntalaisille suunnattua aktiviteettia, jonka tarkoituksena on tutustuttaa uudet jäsenet osakunnan toimintaan ja ihmisiin. Fuksitoimintaan kuuluvat olennaisena osana rennot hengailu- ja tutustumisillat sekä bileet, joissa fuksit voivat tutustua toisiinsa ja vanhempiin osakuntalaisiin. Hengailuillat voivat sisältää esimerkiksi pelailua, leffoja, tutustumisleikkejä ja muita aktiviteetteja riippuen siitä, mitä fuksitiimi on innostunut suunnittelemaan! Voit osallistua tapahtumiin ja tulla tutustumaan porukkaan, vaikka et olisi vielä ehtinyt kirjautua Osakuntaan.

Syksyn tähtihetki ovat juhlavat fuksipäivälliset, joilla uudet osakuntalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa kokemaan akateemiset pöytäjuhlat epolaiseen tapaan. Riippuen syksystä, voi luvassa olla myös fuksiaiset tai muita hauskoja tapahtumia yhdessä muiden pohjalaisten osakuntien kanssa. Suoraan fukseille suunnatun toiminnan lisäksi osakunnilla on myös muita, kuten kulttuuri- ja liikuntapainotteisia tapahtumia, joihin fuksit ovat enemmän kuin tervetulleita!

Katso tulevien fuksitapahtumien ajankohdat Fuksitapahtumat-sivulta.

Syksyn fuksitiimin, eli fuksimajurin ja fuksivastaavien esittelyt löytyvät Fuksitiimi esittelyssä -sivulta.

Osakunnan kaikki tapahtumat löydät Tapahtumat-sivulta.

Millaisia jäsenetuja Osakunnalla on?

Asunnot
Pohjalaisilla osakunnilla on tarjolla satoja opiskelija-asuntoja. Kaikki asunnot sijaitsevat Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja vuokrat asunnoissa ovat opiskelijan kukkarolle sopivia. Hakuajat asuntoihin ovat huhti-, elo- ja joulukuussa, ja uusien opiskelijoiden erityishaku järjestetään elokuussa. Asunnon saantiin vaikuttavat asunnontarve, taloudellinen tilanne sekä toiminta osakunnissa.

Asuntohakemuslomakkeet löydät Pohjalaisen Valtuuskunnan Kämppä-sivuilta. Pohjalaisen Valtuuskunnan asuntosihteerin Timo Laitilan tavoitat parhaiten sähköpostilla pv-asuntosihteeri [at] helsinki.fi tai puhelimitse 050 408 2749 (keskiviikkoisin). Asuntosihteeri päivystää asuntotoimistossa keskiviikkoisin klo 18–19.30 (Rautalammintie 3 B, pohjakerros). Asuntoasioista voit kysellä lisää myös EPOn asuntovastaavalta epo.asuntovastaava [at] helsinki.fi.

Kirjasto
Jos etsit rauhallista opiskelutilaa Helsingin keskustasta, on vasta uudistettu Ostrobotnian kirjasto sinua varten! Kirjasto sijaitsee osakuntatiloissa 5. kerroksessa. Kirjastossamme on eri alojen kirjallisuutta, erityisesti perus- ja aineopintojen tenttikirjoja, eikä kaunokirjallisuuttakaan ole unohdettu. Voit tulla lukemaan ja selailemaan kirjaston kirjoja paikan päälle, mutta kirjoja ei voi valitettavasti lainata kotiin. Kirjaston toiminnasta ja aukioloajoista tiedotetaan tarkemmin sähköpostilistoilla.

Kysymyksiä kirjastoon liittyen? Lähetä sähköpostia: pv-kirjasto [at] helsinki.fi

Opiskelijalounas ja muut osakuntalaisen alennukset
Pohjalaisten osakuntien jäsenenä sinulla on oikeus ruokailla edullisesti Ostrobotnia-talon ravintola Manalassa. Lounaslippua ja osakuntatarraa vastaan maksat lounaasta 5 euroa. Etu on käytettävissäsi 40 kertaa yhden lukukauden aikana. Lounaslippuja on mahdollista hakea osakunnan toimistolta päivystysaikojen puitteissa. Ilman lounaslippuakin hinta on osakuntatarraa näyttämällä vain 7,5 euroa. Lounaaseen kuuluu alkukeitto, lämmin pääruoka ja salaattipöytä sekä kahvi tai tee.

Sekä Manalassa että sen naapurista löytyvässä St. Urho’s Pubissa on myös muita herkullisia alennuksia osakuntalaiselle! Tarkista ajankohtaiset alennukset PV:n ravintolasivuilta.

Lehtihylly
Osakunnalle tilataan lähes kaikki kanta-alueen maakunta- ja paikallislehdet sekä valtakunnalliset lehdet, joita pääset lukemaan osakuntalaisena ilmaiseksi. Lehtihylly löytyy Ostrobotnian 5. kerroksen klubihuoneesta.

Stipendit
Opiskelija, joka opintojensa ohella ehtii toimia aktiivisesti osakunnassa, voidaan palkita myös stipendillä. Stipendejä jaetaan vuosittain Osakunnan vuosijuhlan yhteydessä (myös opinnoissaan) ansioituneille osakuntalaisille. Stipendit jakaa EPO:ssa stipendirahaston hoitokunta, johon kuuluu muun muassa Osakunnan senioreita ja virkailijoita. Hakuajoista tiedotetaan Osakunnan sähköpostilistoilla.

Fuksiedut
Fuksivuotenasi olet oikeutettu moniin etuisuuksiin, joita ei kannata jättää hyödyntämättä! Näihin kuuluu muun muassa ensimmäisen vuoden osakuntalaisille suunnattuja tapahtumia, alennuksia pöytäjuhliin, fuksiasuntoja ja tietysti erityismukavaa kohtelua civiksiltä eli toisen tai useamman vuoden osakuntalaisilta.

Kuinka liityn Osakuntaan?

Osakuntaan voit liittyä maksamalla EPOn jäsenmaksun (kolme eri tapaa) ja saapumalla sen jälkeen toimistolle kirjautumaan. Jotta voit olla EPOn jäsen ja saada osakuntalaisen etuuksia, on sinun tultava hakemaan uusi EPOn lukuvuositarra opiskelijakorttiisi toimistolta jokaisena lukuvuonna. Jos sinulla ei ole fyysistä opiskelijakorttia, askartelemme sinulle erillisen osakuntalaisen kortin. Jos et ole vielä saanut opiskelijakorttiasi, voit tulla silti kirjautumaan ja annamme sinulle tositteen, jolla saat osakuntalaisen edut, kunnes saat opiskelijakorttisi. Saatuasi kortin, tulethan toimistolle hakemaan tarran!

Toimistolle voit tulla kirjautumaan päivystysaikaan. Elo-syyskuussa järjestämme päivystyksiä useampana päivänä, jonka jälkeen päivystyksiä on hieman harvemmin. Voit myös kirjautua osakunnan jäseneksi fuksitapahtumien aikana, mutta tällöin suosittelemme saapumaan hieman ennen tapahtuman alkua toimistolle, jotta ehdimme kirjata sinut ja pääset mukaan tapahtuman alkuun!

Katso tulevat päivystysajankohdat täältä.

Eri tavat maksaa EPOn jäsenmaksu

Tapa 1
Maksa toimistolla jäsenmaksu käteisellä. Jos sinulla on jo opiskelijakortti, saat tarran heti mukaasi. Jos sinulta puuttuu opiskelijakortti, saat tositteen, jota vastaan saat tarran toimistolta myöhemmin. Edut saat käyttöösi tositteellakin. Jos käytössäsi on vain sähköinen opiskelijakortti, tarran saa erilliseen Osakunnan jäsenkorttiin.

Tapa 2
Maksa jäsenmaksu 12 € EPOn tilille Nordeaan: FI50 1031 3000 7789 07. Käytä viitettä 123 ja pane viestiksi oma nimi + jäsenmaksu. Mikäli verkkopankissasi sekä viitteen että viestin laittaminen ei ole mahdollista, käytäthän viitettä! Tule maksutositteen kanssa Osakunnan toimistolle, niin saat tarran opiskelijakorttiisi, tositteeseen tai erilliseen Osakunnan jäsenkorttiin.

Tapa 3 (vain Helsingin yliopiston opiskelijoille)
Maksa jäsenmaksu 12 € samalla, kun maksat muutkin ilmoittautumismaksut. Merkitse ”EPO” ylioppilaskunnan jäsenmaksuun osakuntamaksulle varattuun kohtaan ja tule toimistolle ilmoittautumaan. Ilmoittautumisen yhteydessä näytä kuittaus maksetusta jäsenmaksusta Sisusta (Omat tiedot – maksetut maksut). Silloin saat tarran opiskelijakorttiisi (tai tositteen, jos sinulla ei vielä ole korttia).

Ilmoittautumaan on siis tultava Osakunnan toimistoon, maksoi sitten millä keinoin vaan mainituista. Toimistolla on väkeä varmimmin päivystysaikaan.