EPO-fuksit-1-fuksiinfo-UUSI-web

Fuksi-info

Fuksitoiminta

Fuksitoiminta on erityisesti ensimmäisen vuoden osakuntalaisille suunnattua mukavaa aktiviteettia, jonka tarkoituksena on tutustuttaa uudet jäsenet osakunnan toimintaan ja ihmisiin. Fuksitoimintaan kuuluvat olennaisena osana rennot hengailu- ja tutustumisillat, joissa fuksit voivat tutustua toisiinsa ja vanhempiin osakuntalaisiin. Syksyn tähtihetki ovat juhlavat fuksipäivälliset, joilla uudet osakuntalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa kokemaan akateemiset pöytäjuhlat epolaiseen tapaan. Lisäksi järjestetään fuksiaiset ja muuta mielenkiintoista toimintaa yhdessä muiden pohjalaisten osakuntien kanssa.

Tulevien fuksitapahtumien ajankohdat löydät
Fuksitapahtumat-sivulta.

Syksyn Fuksitiimin, eli Fuksimajurin ja Fuksivastaavien esittelyt löytyvät
Fuksitiimi esittelyssä -sivulta.

Liittyminen Osakuntaan

Osakuntaan voi liittyä alla olevia ohjeita noudattamalla (samat ohjeet pätevät myös maksaessasi jäsenmaksua seuraavina vuosina):

Tapa 1
Maksa toimistolla jäsenmaksu 12 € (käteisellä). Jos sinulla on jo opiskelijakortti, saat tarran heti siihen. Jos sinulla ei tätä vielä ole, saat tositteen, jota vastaan saat myöhemmin (kortin saatuasi) tarran toimistolta. Edut saat (ks. tapa 2) tositteellakin.

Tapa 2
Maksa jäsenmaksu 12 € EPO:n tilille Nordeaan: FI50 1031 3000 7789 07. Käytä viitettä 123 ja pane viestiksi oma nimi + jäsenmaksu. Mikäli verkkopankissasi sekä viitteen että viestin laittaminen ei ole mahdollista, käytäthän viitettä! Tule maksutositteen kanssa Osakunnan toimistolle ja saat tarran opiskelijakorttiisi. Tarraa ei saa ilman korttia, mutta jos sinulla ei ole korttia, ei hätää: toimistolta saatavaa tositetta vastaan saat edut, ja kortin saatuasi tarrankin.

Tapa 3 (vain Helsingin yliopiston opiskelijoille)
Maksa jäsenmaksu 12 € samalla, kun maksat muutkin ilmoittautumismaksut. Merkitse ”EPO” ylioppilaskunnan jäsenmaksuun osakuntamaksulle varattuun kohtaan ja tule kuitin kanssa toimistolle ilmoittautumaan. Silloin saat tarran opiskelijakorttiisi (tai tositteen, jos sinulla ei vielä ole korttia).

Ilmoittautumaan on siis tultava Osakunnan toimistoon, maksoi sitten millä keinoin vaan mainituista. Toimistolla on väkeä varmimmin päivystysaikaan. Osakuntaan voi liittyä myös kannatusjäseneksi. Kannatusjäsen saa osallistua Osakunnan tapahtumiin ja hänelle tulee myös Ostrobotnia-lehti. Kannatusjäsenten maksu on alkaen 12 euroa. Sen voi maksaa samoin kuin varsinaisen jäsenmaksun, mutta tilille maksettaessa tulee käyttää viitenumeroa 136.

Kysymys: Olen kyllä maksanut osakunnan jäsenmaksun HYY:n jäsenmaksun yhteydessä/tilille, mutta mitäs nyt. Tuleeko siitä minulle ilmoitus?

Vastaus: Erillistä ilmoitusta suoritetusta maksusta ei tule. Ilmoittautumaan on tultava Osakunnan toimistoon, maksoi sitten millä vaan mainituista keinoista. Toimistolla on väkeä varmimmin päivystysaikaan. Kirjautumisen yhteydessä laitat nimesi suureen matrikkeliin ja pääset virallisesti osakunnan jäseneksi. Saat myös osakuntatarran opiskelijakorttiisi tai vaihtoehtoisesti todistuksen osakunnan jäsenyydestä (tällä saa samat edut kuin tarralla, saatuasi kortin se pitää vaihtaa tarraan). Halutessasi sinut liitetään myös osakunnan sähköpostilistalle sekä osakuntafuksien omalle sähköpostilistalle, ja alat saada tietoa tapahtumista.

Samoilla ohjeilla voit liittyä Osakuntaan myös missä tahansa fuksitapahtumassa!

Jäsenedut

Hyviä syitä liittyä Osakuntaan

Asunnot
Pohjalaisilla osakunnilla on tarjolla yhteensä noin 340 opiskelija-asuntoa. Kaikki asunnot sijaitsevat Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vuokrat asunnoissa ovat opiskelijan kukkarolle sopivia. Hakuaika asuntoihin on huhti-, elo- ja joulukuussa, ja uusien opiskelijoiden erityishaku järjestetään elokuussa. Asunnon saantiin vaikuttavat asunnontarve, taloudellinen tilanne sekä toiminta osakunnissa. Asuntohakemuslomakkeet löydät PV:n Kämppä-sivuilta. Pohjalaisen Valtuuskunnan asuntosihteerin Timo Laitilan tavoitat parhaiten sähköpostilla pv-asuntosihteeri@helsinki.fi tai puhelimitse 050-408 2749 (keskiviikkoisin). Asuntosihteeri päivystää asuntotoimistossa keskiviikkoisin klo 18-19:30 (Rautalammintie 3 B, pohjakerros). Asuntoasioista voit kysellä lisää myös EPOn asuntovastaavalta epo.asuntovastaava@helsinki.fi

Kirjasto
Ostrobotnian kirjasto sijaitsee samassa kerroksessa kuin osakuntatilatkin eli 5. kerroksessa. Kirjasto on oiva apu osakuntalaisen tenttikirjojen metsästykseen. Kirjastossamme on eri alojen kirjallisuutta, erityisesti perus- ja aineopintojen tenttikirjoja, eikä kaunokirjallisuuttakaan ole unohdettu. Kirjaston toiminnasta ja aukioloajoista tiedotetaan tarkemmin sähköpostilistoilla. Tule tutustumaan ja juomaan samalla kirjastopäivystäjän keittämää kahvia.

Kysymyksiä kirjastoon liittyen? Lähetä sähköpostia: pv-kirjasto@helsinki.fi

Opiskelijalounas
Pohjalaisten osakuntien jäsenenä sinulla on oikeus ruokailla edullisesti Manalassa. Näytä vain osakuntatarraasi lounasta maksaessasi, niin saat alennuksen. Alennetun lounaan hinta on 6,20 euroa. Lounasetu on käytettävissäsi 40 kertaa yhden lukukauden aikana. Lounaaseen kuuluu alkukeitto, lämmin pääruoka, salaattipöytä ja jälkiruoka sekä kahvi ja tee. Lisää tietoa Manalan osakunta-alennuksista PV:n ravintolasivuilta.

Lehtihylly
Lehtihylly löytyy Ostrobotnian 5. kerroksen klubihuoneesta. Osakunnalle tilataan lähes kaikki kanta-alueen maakunta- ja paikallislehdet sekä valtakunnalliset lehdet.

Stipendit
Opiskelija, joka opintojensa ohella ehtii toimia aktiivisesti osakunnassa, voidaan palkita myös stipendillä. Stipendejä jaetaan vuosittain Osakunnan vuosijuhlan yhteydessä (myös opinnoissaan) ansioituneille osakuntalaisille. Stipendit jakaa EPO:ssa stipendirahaston hoitokunta, johon kuuluu muun muassa Osakunnan senioreita ja virkailijoita. Hakuajoista tiedotetaan Osakunnan sähköpostilistoilla.

Hauskanpito
Vapaaehtoinen etu, joka ei ole vielä ikinä päässyt Osakunnassa loppumaan!

Fuksiedut
Juuri ensimmäisen vuoden osakuntalaisille suunnattuja tapahtumia, fuksiasuntoja, alennuksia pöytäjuhliin, fuksikarkkeja… Fuksivuotenasi olet oikeutettu moniin etuisuuksiin, joita ei kannata jättää hyödyntämättä.