Inspehtorin terveiset

Hei epolaiset!
Osakuntalaisten, niinkuin kaikkien muidenkin elämä ja rutiinit ovat viimeisten viikkojen aikana kokeneet melkomoisia mullistuksia. Alkaa myös näyttää siltä, että reissut kotipuoleen lakeuksille pitää ehkä toistaiseksi unohtaa.
Vaikka osakuntatilat ovatkin kiinni, yritetään kuitenkin pitää yhteyttä niin ystavien kuin muidenkin läheisten kanssa.
Digiaikana tämä on onneksi huomattavasti helpompaa kuin mitä se vielä vain kymmenenkin vuotta sitten olisi ollut. Itse olemme perheen kanssa järjestäneet mm. peli-iltoja Zoomin/skypen välityksellä tuttavien kanssa. Vaatii hieman luovuutta, mutta toisaalta hauskuus on osin juuri siinä!
Opiskelu ja opetus ovat niinikään ottamassa aikamoista digiloikkaa. No, tätähän on yliopistomme strategiassa painotettu jo vuosia, nyt se vain tuli vähän pyytämättä ja kerralla.
On ollut myös hienoa huomata, miten yliopiston tutkijayhteisö on osaltaan vastannut yllättävään haasteeseen. Useat tutkimusryhmät ovat muuttanet tutkimuspainotuksiaan, ja etsivät kiivaasti keinoja koronaepidemian taltuttamiseksi.
Kaikesta huolimatta, kevät tulee kohisten ja ainakin toistaiseksi ulkoillakin voi, joten nautitaan heräävän luonnon seuraamisesta! Elämä voittaa!
yt Tomi, inspehtori

Tomi Taira, Ph. D., professor in Physiology

Department of Veterinary Biosciences and HiLIFE/Neuroscience Center

University of Helsinki