Hae Porthan-juhlamestariksi 12.4. mennessä!

Haku vuoden 2024 Porthan-juhlamestariksi on auki! Tänä vuonna on jälleen Etelä-Pohjalaisen Osakunnan vuoro valita juhlamestari suunnittelemaan ja järjestämään juhlaa. Nyt on siis upea tilaisuus päästä toteuttamaan vuoden suurinta yhteispohjalaista tapahtumaa aidossa yhteispohjalaisessa hengessä!

Juhlasta:

Porthan-juhla on kolmen pohjalaisen osakunnan (EPO, PPO, VN) yhteinen vuosijuhla, jota on juhlittu jo vuodesta 1839. Juhla on saanut nimensä 1739 syntyneen, jakamattoman Pohjalaisen Osakunnan inspehtorina vuodesta 1779 toimineen Henrik Gabriel Porthanin mukaan. Juhla oli jakamattoman Pohjalaisen Osakunnan vuosijuhla ja osakunnan jakamisen jälkeen Pohjalainen Valtuuskunta on vastannut juhlan järjestämisestä. Päävastuu juhlan järjestämisestä kiertää pohjalaisilla osakunnilla vuosittain.

Tänä vuonna siis juhlitaan 185. Porthan-juhlaa lauantaina 9.11. Juhla kokoaa yhteen kaikki kolme Bottan osakuntaa sekä ystävyysjärjestömme perinteikkääseen akateemiseen vuosijuhlaan.

Juhlamestarin roolista:

Porthan-juhlamestari vastaa yhdessä juhlatoimikunnan kanssa juhlan sunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi hän toimii juhlassa seremoniamestarina. Käytännössä tehtävään kuuluu mm. juhlan budjetin tarkkailu sekä ohjelman ja koristelun suunnittelu. Tehtävään saa kattavan perehdytyksen, eikä apukäsistä ole pulaa. Juhlan ohjelmassa ja teemoissa pääsee myös suurella vapaudella toteuttamaan omia näkemyksiään ja ideoitaan.

Juhlamestarin apuna juhlan järjestelyissä toimii Porthan-juhlatoimikunta, johon valitaan jäseniä jokaisesta pohjalaisesta osakunnasta.

Kiinnostuitko? Hae tehtävään lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen epo-pj@helsinki.fi 12.4. klo 18 mennessä. Osakunnan hallitus käsittelee hakemukset seuraavassa kokouksessaan.

Lisätietokyselyt voi osoittaa allekirjoittaneelle.

Hakemuksia odotellen

Jarkko Kienokoski

Hallituksen puheenjohtaja

Etelä-Pohjalainen Osakunta