Hae Porthan-toimikuntaan ja osakuntalaisen avainta to 30.9. mennessä

Hei epolainen!

Hae mukaan järjestämään Porthan-juhlia ja sitä edeltävää Porthan-juhlaviikkoa (8.-14.11.)! Juhlaviikko huipentuu lauantaina 13.11. järjestettävään Porthan-juhlaan sekä sunnuntaina 14.11. pidettävään sillikseen.

Porthan-toimikunnassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan hauskoja tapahtumia juhlaviikon jokaiselle päivälle sekä avustamaan itse juhlan järjestämisessä. Järjestelyjä ohjaa Porthan-juhlamestari, eikä tehtävä vaadi aikaisempaa kokemusta tai erityistaitoja. Hakemukset ovat tervetulleita niin fukseilta kuin civiksiltäkin!

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi pääsihteerille (epo.paasihteeri [at] gmail.com) to 30.9. klo 18 mennessä. Osakunnan hallitus käsittelee saapuneet hakemukset seuraavassa kokouksessaan. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta kokouksen jälkeen.

Taustaa Porthan-juhlaperinteestä:

Porthan-juhla on kaikkien kolmen pohjalaisen osakunnan, eli Etelä-Pohjalaisen Osakunnan, Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan sekä Vasa nationin, yhteinen akateeminen juhla. Kun nämä osakunnat vielä olivat jakamaton yksi osakunta vuoteen 1907 asti, Porthan-juhla toimi vuosijuhlana. Nykyisin EPO:n oma vuosijuhla on maaliskuussa. Ensimmäistä Porthan-juhlaa vietettiin 9. marraskuuta 1839, kun jakamattoman Pohjalaisen Osakunnan inspehtorin, Turun Akatemiassa toimineen professori Henrik Gabriel Porthanin, syntymästä oli kulunut sata vuotta. H.G. Porthan tunnetaan ”suomalaisen humanistisen tutkimuksen isänä” ja erittäin merkittävänä hahmona Suomen historiassa.

Laita rohkeasti hakemusta tulemaan! Lisätietoa tehtävästä voi kysellä allekirjoittaneilta.
Terveisin,

Sami Hasunen
hallituksen puheenjohtaja, epo-pj [at] helsinki.fi

***

Rakkaat osakuntalaiset, avainhaku syksylle 2021 on nyt auki!

Jotta Osakunta ei jäisi pelkästään paikaksi, jossa käyt juhlimassa, on sinun mahdollista nyt hakea osakuntalaisen avainta, jolla pääsee 5. kerroksen tiloihin.

Miksi? Koska Ostrobotnia-talo on myös SINUN kotisi keskellä Helsinkiä.

Osakunnalle voit tulla lueskelemaan maakunnan lehtiä, opiskelemaan tai muuten vain viettämään aikaa luentojen välissä.

Lähetä Etelä-Pohjalaisen Osakunnan hallitukselle vapaamuotoinen hakemus viimeistään torstaina 30.9.2021 osoitteeseen epo.paasihteeri [at] gmail.com , jossa kerrot ainakin

* kuka olet ja mitä opiskelet
* monesko vuosi sinulla on osakunnalla
* mihin tiloihin avainta tarvitset ja miksi

Hallitus käsittelee hakemukset seuraavassa kokouksessaan. Avaimen myöntämisestä ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Mikäli sinulle on aiemmin myönnetty osakuntalaisen avain, mutta kulkuoikeutesi on päättynyt, on sinun haettava avainta uudestaan.

Terkuin,
Kaisla Saartenoja
Pääsihteeri
Etelä-Pohjalainen Osakunta