Ladataan Tapahtumat

Vanhan kirkkotien vaellus

19.6. klo 11:0018:00

Liikuntavaliokunta ja Kulttuurivaliokunta järjestävät päivävaelluksen Vantaan halki, vanhaa kirkkotietä seuraten. Lähdemme liikkeelle Linnaisten liikenneympyrän kohdalta (Tammipääntien, Pitkäjärventien ja Riihiniityntien risteys, HSL:n pysäkki Jupperinympyrä E1438) lauantaina 19.6. klo 11:00. Lähtöpaikalle on hyvät kulkuyhteydet julkisilla, kuten myös päätöspisteeseen Pyhän Laurin kirkolle. Reitin pituus on noin 17 km. Pysähdymme syömään pizzaa (sisältyy retken hintaan) reitin puolessa välissä, Vantaankosken kauniissa maisemissa. Pidämme myös omakustanteisen kahvitauon reitin loppupuolella. Reitin varrella on useita pysähdyspaikkoja, joista on mahdollista käydä ostamassa evästä tai pitää vessatauko.

 

Koko vaellukseen taukoineen menee arviolta 6-7 tuntia riippuen kävelyvauhdista ja taukojen määrästä. Voit halutessasi liittyä myös reitin varrelta matkaamme tai lähteä pois ennen päätepistettä. Koko reitin ajan julkiset kulkuneuvot ovat suhteellisen helposti saavutettavissa, joten ei tarvitse jännittää, jos et jaksakaan kävellä koko matkaa! Mukaan on hyvä varata oma vesipullo, hieman rahaa, kunnolliset kengät ja tarvittaessa vaihtokengät sekä AURINKORASVAA! Ilmoittaudu lomakkeen kautta viimeistään pe 18.6. Maksutiedot lähetetään osallistujille. Ilmoitamme osallistujille, mikäli retki joudutaan perumaan huonon sään tai koronatilanteen vuoksi.

 

Lisätietoja antavat mielellään:
Kirsi Höykinpuro, liikuntavaliokunnan pj (kirsi.hoykinpuro at gmail.com)
Petra Lonkainen, kulttuurivaliokunnan pj (petra.lonkainen at helsinki.fi)

 

”Vantaan vanha kirkkotie kulkee Espoon ja Vantaan rajalta Linnaisten peltoaukeilta aina keskiaikaiselle Pyhän Laurin kirkolle. Reitti seurailee historiallista Kuninkaantietä. Kulkija löytää reitiltä tätä päivää ja keskiaikaa, kartanoa ja kerrostaloa, kauppakeskittymiä ja luonnonrauhaa.
Kirkkotien varrella on seitsemän pysähdyspistettä, jotka antavat kulkijalle pohdittavaa. Matkaa tehdään sekä eteenpäin että omaan sisimpään.” (vantaanseurakunnat.fi)

 

 

Mitä? Päivävaellus läpi Vantaan
Missä? Lähtöpaikkana Linnaisten liikenneympyrä eli HSL:n pysäkki Jupperinympyrä E1438; päätepaikkana Pyhän Laurin kirkko
Milloin? la 19.6. klo 11
Mitä maksaa? 5€

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
19.6.
Aika:
11:00 – 18:00