Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ekskursio oopperaan: Oopperan kummitus

22.11. klo 19:0021:00

”Eletään vuotta 1861. Opera Populairessa harjoitellaan uutta oopperaa. Kesken kaiken kulissin vastapaino putoaa. Phantom, oopperan kummitus, on aiheuttanut onnettomuuden. Oopperan diiva Carlotta ei suostu laulamaan roolia, ja kokematon kuorotyttö Christine saa tilaisuutensa. Onnistuneen esityksen jälkeen Christine kertoo ystävälleen, että hänen laulunopettajanaan on ollut mystinen ”Angel of Music”.

Phantom vaatii, että Christinen tulisi laulaa seuraavan oopperan päärooli. Johtajat ja henkilökunta päättävät uhmata Phantomin määräystä. Onnettomuudet oopperassa jatkuvat. Myöhemmin Phantom vaatii oopperaa esittämään hänen itsensä kirjoittamansa teoksen. Päärooli on tehty Christinille.

Oopperan johto myöntyy vaatimukseen vain ottaakseen Phantomin kiinni ensi-illassa. Suunnitelma ei onnistu. Phantom murhaa oopperan tähtitenorin ja ilmestyy rooliasussa näyttämölle laulamaan dueton Christinen kanssa. Christinen paljastaessa Phantomin kasvot yleisölle tämä raivostuu ja pakenee Christine mukanaan kellariin. Oopperan väki lähtee takaa-ajoon. Mukana on Raoul, oopperan rahoittaja ja Christinen sydämen valittu. Phantom vangitsee hänet ja uhkaa tappavansa miehen ellei Christine mene kanssaan naimisiin. Christine tekee valintansa. Oopperan väen saapuessa paikalle Phantom on kadonnut jäljettömiin.” (oopperabaletti.fi)

Tervetuloa katsomaan legendaarista Oopperan kummitusta! Ilmoittaudu mukaan oheisen linkin kautta viimeistään pe 8.10.2021. Paikkoja esitykseen on vain rajattu määrä. Etusijalla ovat henkilöt, jotka eivät ole mahtuneet mukaan aiempiin kulttuurivaliokunnan järjestämiin tapahtumiin. Esitys kustantaa Pohjalaisten osakuntien jäsenille vain 20€, joka tulee olla maksettuna ennen esitystä. Saat vahvistuksen ilmoittautumisesta, sekä maksutiedot joko tekstiviestillä tai sähköpostilla, viimeistään ilmoittautumisajan umpeuduttua. Huomioithan, että sinulla tulee olla voimassa oleva opiskelijakortti mukana paikan päällä. Tavataan Kansallisoopperan aulassa klo 18:40.

Ajankohta: ma 22.11.2021 klo 18:40 (esitys alkaa klo 19)

Kesto: 2 h 35 min (25 min väliaika)

Esityspaikka: Kansallisoopperan päänäyttämö, Helsinginkatu 58, Helsinki

Hinta: 20€

Ilmoittautuminen: viimeistään 8.10.2021

Terveisin,
Petra Lonkainen
Kulttuurivaliokunnan pj.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
22.11.
Aika:
19:00 – 21:00