Heinäkuun asuntohaku

Osakuntalaiset!

Asuntohaku on tällä hetkellä käynnissä. Haettavissa asunnoissa on tapahtunut muutoksia, joten luethan tiedotteen, mikäli olet hakenut tai aiot hakea asuntoa Osakunnalta. Tarkistathan myös ohjeet asuntohakuun ja hakemuksen päivittämiseen.

Tiedote haettavista asunnoista

EPO:n nimikkopaikat Domus Academicalla (Leppäsuonkatu 9, Kamppi) ovat muuttuneet. Solujen sijaan tarjolla on 20 m² yksiöitä, joiden vuokra on 553 € + käyttömaksu 55 € (sis. vesi, sähkö, netti, sauna ja pesutupa). Domus Academican asunnot ovat haettavissa Kämppä-sivustolla muiden asuntojen ohessa.

Rautalammintie 3 B ja 3 C -talot ovat peruskorjauksessa syksyn 2024. Kyseisistä kohteista ei ole jaossa asuntoja 15.7.2024 asuntohaussa. Väliaikaisia asuntoja (esim. 17,5 m² yksiö vuokralla 288,75 €/kk) on kuitenkin tarjolla ajalle 1.8.–31.10.2024. Väliaikaisten asukkaiden ei tarvitse täyttää asumiskriteereitä. Asuntoihin on käynnissä jatkuva haku ja niitä voi tiedustella suoraan asuntotoimistosta (pv.asuntosihteeri@gmail.com).

Peruskorjauksen jälkeen Rautalammintie 3:een tulee pohjalaisille opiskelijoille runsaasti asuntoja jakoon. Ensimmäisenä valmistuu C-talo alustavasti 1.1.2025 ja B-talo tämän jälkeen 1.3.2025. Asuntoja tulee jakoon yhteensä 123 kpl ja näitä tullaan jakamaan 15.10.2024 asuntohaussa. Kohteessa on yksiöitä 17,5 ja 20 m² sekä kaksioita 32,5 ja 35 m². Tarkemmin asiasta tiedotetaan syksyn aikana.

Ohjeita asuntohakuun

Käynnissä oleva asuntohaku päättyy 15.7.2024 klo 23.59. Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Pohjalaisen Valtuuskunnan Kämppä-sivustolla osoitteessa:

https://kamppa.pohjalaiset.fi/

Täytä hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti ja varmista, että asuntohakemuksessasi on kaikki vaadittavat liitteet. Vaadittavia liitteitä ovat:

FUKSIT:

  • Todistus jäsenyydestä osakunnassa: kuitti Etelä-Pohjalaisen Osakunnan jäsenmaksusta esim. Sisusta tai verkkopankista
  • Viimeinen vahvistettu verotus: viimeisin verotustodistus, joka löytyy OmaVeron kirjeistä. Huom. todistukseksi ei käy verokortti tai verotuspäätös.
  • Opintopisteitä hakuhetkellä: todistus opiskelupaikan vastaanotosta.

MUUT JÄSENET:

  • Todistus jäsenyydestä osakunnassa: Kuva opiskelija- tai osakuntakortista, jossa on lukuvuoden 23–24 osakuntatarra. Mikäli osakuntatarraa ei löydy, riittää tässä haussa myös kuitti suoritetusta jäsenmaksusta lukuvuodelle 2024–2025. Uusi osakuntatarra tulee noutaa syyslukukauden alkaessa.
  • Viimeinen vahvistettu verotus: viimeisin verotustodistus, joka löytyy OmaVeron kirjeistä. Huom. todisteeksi ei käy verokortti tai verotuspäätös.
  • Opintopisteitä hakuhetkellä: opintosuoritusote, josta käy ilmi kurssien suorituspäivä.

Jos olet lähettänyt jo aiemmin hakemuksen ja jatkanut sen voimassaoloa kolmen kuukauden välein, se on mukana automaattisesti. Varmista kuitenkin Kämppä-sivustolta, että hakemuksesi on yhä voimassa. Muista päivittää hakemuksesi tiedot ja liitteet tarvittaessa. Pisteytyksen kannalta esimerkiksi tuore opintosuoritusote on tärkeä. 

Hakemukseen voi lisätä uusia liitteitä avaamalla hakemuksen, klikkaamalla Muokkaa hakemusta ja tämän jälkeen valitsemalla Haluan lähettää muun liitteen asuntohakemukseeni. Muut liitteet -kohtaan voi lisätä kerrallaan yhden liitteen, mutta jokainen tallennettu liite tulee hakemukselle näkyviin.

Lisätietoa saa kysymällä asuntosihteeriltä:

pv.asuntosihteeri@gmail.com, 050 408 2749

tai asuntovastaavalta:

epo-asuntovastaava@helsinki.fi

Asuntojono muodostetaan 15.7. klo 23.59 mennessä saapuneista hakemuksista. Hakijoiden asuntohakemukset pisteytetään ja hakijoista muodostetaan jono, jonka mukaisessa järjestyksessä vapautuvat asunnot jaetaan. Asuntojen jonot valmistuvat 22.7.2024 mennessä. Yhtenäistä jonoa ei julkaista, mutta PV:n asuntosihteeriltä voi tiedustella tämän jälkeen oman hakemuksen tilaa.