Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kulttuurivaliokunnan excursio: Kotimainen suurmusikaali Myrskyluodon Maija

7.12.2017 klo 19:0022:00

Myrskyluodon Maija on Lasse Mårtensonin säveltämä uusi kotimainen suurmusikaali. Unohtumattoman tarinan upea musikaaliversio juhlistaa näyttävästi 50-vuotiasta teatteritaloa ja Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.

Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, keskellä merta Myrskyluoto-nimisellä saarella. Teos tuli tunnetuksi Anni Blomqvistin romaanisarjaan perustuvana tv-sarjana (1976), johon Lasse Mårtenson sävelsi unohtumattoman musiikin. Tämä suomalaisten sieluun soimaan jäänyt musiikki kuullaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä musikaaliteoksena.

”Myrskyluodon Maija kertoo taiteen vertauskuvan kautta Suomen itsenäisyystaistelusta. Myrskyluodon Maija on Suomi-neito. Juhlaesityksemme on musikaali, sillä musiikkiteatteri on oleellinen osa Helsingin Kaupunginteatteria”, sanoo teatterinjohtaja Asko Sarkola.

Lisätietoa: https://hkt.fi/esitykset/myrskyluodon-maija/

Tavataan Helsingin Kaupunginteatterin edessä (Eläintarhantie 5) klo 18:30 ja siirrytään yhdessä nauttimaan musikaalista teatterin Suurelle näyttämölle. Musikaalin kesto on noin 2 h 50 min. Epolaisen lipun hinta on 16 €. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mukaan pikimmiten – kuitenkin viimeistään sunnuntaina 12.11. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen marjo.viitala[at]helsinki.fi

MITÄ? Kotimainen suurmusikaali Myrskyluodon Maija

MISSÄ? Helsingin Kaupunginteatterissa (Eläintarhantie 5)

MILLOIN? torstaina 7.12. klo 19:00 (kokoontuminen klo 18:30)

MIKSI? Tämä ei jätä taatusti kylmäksi!

Musikaaliterveisin,

Marjo Viitala

kulttuurivaliokunnan pj

marjo.viitala[at]helsinki.fi

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
7.12.2017
Aika:
19:00 – 22:00