Pohjalaisen valtuuskunnan koronasuositukset

Tämä paperi on Pohjalaisen valtuuskunnan vahva suositus yleispohjalaisten tilojen käyttöön koronatilanteessa. PV:n suosituksia ja ohjeita on syytä noudattaa, ellei ole perusteltua syytä poiketa paperin linjauksista. Suosituksia voidaan päivittää koronatilanteen kehittyessä.  

 

PV ja pohjalaiset osakunnat noudattavat koronatoimien osalta luonnollisesti viranomaisten suosituksia ja linjauksia. Mikäli viranomaiset ryhtyvät syksyn aikana jälleen koviin toimiin taudin leviämisen estämiseksi, sulkemalla esim. yökerhot, on osakuntakerroksen toimintakin syytä pistää jäihin. 

 

 Lisäksi PV ja osakunnat seuraavat HYY:n linjauksia. Ylioppilaskunta tarkastelee linjauksiaan kahden viikon välein, ja vaikka ne eivät varsinaisesti sidokaan pohjalaisia, on ne hyvä ottaa huomioon. Tällä hetkellä HYY:n järjestötiloissa järjestettävissä tapahtumissa on voimassa 50 hengen rajoitus.  

 

Ravintoloissa ja yökerhoissa kapasiteettia on vähennetty 75 prosenttiin normaalista, ja myös Bottala on syytä ottaa rajoituksia käyttöön. Pöytäjuhlien ja sitsien kapasiteetti on yleensä noin. 80 henkilöä, mutta koronaepidemian ajaksi tämä pudotetaan 50 henkilöön/per juhla. Sitseille ilmoittautuneille on hyvä korostaa, niin sosiaalisessa mediassa kuin sähköpostitse, että sairaana ei missään nimessä sitseille tulla. Bottaa ei myöskään pidä markkinoida jatkopaikkana. Koronatilanteessa pohjalaiset järjestävät, kaikkien osallistujien terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi, toimintaa ensisijaisesti omille jäsenilleen.  

 

Tapahtumissa (sitsit, jatkot, osakuntien oma ohjelma jne) osallistujalistojen kerääminen on tärkeää. Listat on syytä säilyttää taudin itämisajasta johtuen noin 3 viikkoa, jonka jälkeen ne voidaan hävittää tai säilyttää GDPR-linjausten mukaisesti. Tapahtumajärjestäjät vastaavat rajoitusten noudattamisesta ja keräävät nimilistat tapahtumien aikana.  

 

Tapahtumailmoituksissa on hyvä myös mainita tapahtuman arvioitu päättymisaika.  

 

Kaikissa tapahtumissa on viestittävä turvaväleistä, käsihygieniasta jne. Osallistujia kehotetaan myös lataamaan ja ottamaan käyttöön THL:n Koronavilkku-sovellus.  

 

Muiden tilaisuuksien ja jatkojen osallistujamäärä rajoitetaan 80 henkeen/per tilaisuus

 

Osakuntakerroksen hygieniatasosta on pidettävä kiinni. Tiloissa on oltava riittävästi käsidesiä ja käsisaippuaa. Käsien pesua osakuntakerrokseen saapuessa on syytä suositella. Tapahtumanjärjestäjiä kehotetaan huolehtimaan ovenkahvojen ja tiettyjen pintojen säännöllisestä pyhkimisestä tapahtumien aikana. 

 

Möykässä saa oleskella maksimissaan 20 henkilöä kerralla. Sauna on epidemian aikana toistaiseksi poissa käytöstä.  

 

PV:n kokouksiin on toistaiseksi mahdollista osallistua myös etänä.  

 

PV:llä ja osakunnilla on oltava valmius perua tapahtumia, myös lyhyellä varoitusajalla.  

 

 

 

PV:N KORONASUOSITUKSET TIIVISTETTYNÄ  

– Osakunnan 5. kerroksessa saa oleskella kerralla enintään 80 henkilöä. Pöytäjuhlien osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön.  

– Tilat on tarkoitettu ensisijaisesti pohjalaisille, muita vieraita tiloissa voi oleskella harkinnan mukaan.  

– Tapahtumien aikoja ei rajoiteta, mutta tapahtumajärjestäjiä kehotetaan ilmoittamaan arvioitu päättymisaika  

 

– Tapahtumajärjestäjien on erityisesti huomattava:  

– Tapahtumakutsussa muistutetaan, että sairaana ei saa osallistua ja että maksu palautetaan aina, jos henkilö tuntee itsensä sairaaksi  

– Tapahtumien aikana riittävä siisteyden ylläpito (tiettyjen ovenkahvojen, tasojen desinfiointi)  

– Kerätään osallistujalistat ja säilytetään ne noin 3 viikkoa. Listojen käsittelyssä tulee ottaa huomioon henkilöiden yksityisyyden suoja.