EPO-fuksit-2-saammeko-esittaytya-web

Fuksitiimi esittelyssä

Hei!

Olen Elisa ja olen tämän vuoden fuksimajuri, kolmannen vuoden osakuntalainen sekä psykologian opiskelija. EPO:on liityin heti, kun sain tiedon opiskelupaikasta, koska halusin hakea osakunnalta kämppää (pro tip: hakekaa osakunnalta kämppää). Sain kämpän, mutta se ei ole ainoa asia mitä olen osakunnalta saanut – olisin jäänyt ilman monia hienoja tuttavuuksia ja unohtumattomia kokemuksia, jos en olisi lähtenyt toimintaan mukaan.

Kotoisin olen siis Karijoen pikkukylästä Myrkystä, enkä tuntenut Helsingistä kuin tasan yhden ihmisen. Opiskelun ja uuden elämän aloittaminen uudessa kaupungissa voi olla pelottavaa, mutta onneksi osakunnalta löytää muita samassa tilanteessa olevia ihmisiä! Muiden fuksien lisäksi myös jo Helsingissä pidempään asuneet osakuntalaiset ovat kivoja tyyppejä ja etenkin minä ja fuksivastaavat teemme kaikkemme, jotta te fuksit kokisitte olevanne tervetulleita Bottalla. Me emme katso syntymäkuntaa, opintovuotta tai oppilaitosta, eli tervetuloa osakunnalle vaikket olisikaan fuksi, kotoisin Etelä-Pohjanmaalta tai opiskelisi Helsingin yliopistossa!

Me järjestämme syksyllä monia tapahtumia fukseille, joihin kannattaa tulla pyörähtämään, vaikka ei olisikaan satavarma siitä, onko osakunta sinun paikkasi. Ainakin saat ilmaista ruokaa. Muutenkin osakunnalla järjestetään vaikka millaista toimintaa – viikonlopun kestävistä laneista viikonlopun kestäviin bileisiin, joten aivan varmasti viihdyt Bottalla. Ainakin ihmisen on helppo viihtyä Manalan neljän euron lounaalla tai EPO:n asuntojonossa, joten kannattaa lähteä mukaan Etelä-Pohjalaiseen Osakuntaan!

Syksyllä tavataan!

elisa.m.tasanko[at]helsinki.fi


 

Moi!

Olen Aino Rinta-Koski ja opiskelen toista vuotta elintarviketieteitä Helsingin yliopistossa, Viikin kampuksella. Kotoisin olen Isostakyröstä ja juureni ovat muutenkin vahvasti Pohjanmaalla.

Sukulaisten vinkistä liityinkin osakuntaan heti saatuani opiskelupaikan, opiskelija-asunnot kiikarissani.

Uskaltauduin fuksisyksyn alussa lähtemään ”viikkikuplasta” Bottalle johonkin monista fuksitapahtumista, ja osakunta tuntui heti itselle omalta paikalta. Olihan se jännittävää tulla ensimmäistä kertaa kurkistamaan Bottan menoa fuksikahveille, mutta vastaanotto oli silloin niin lämmin, että ajattelin: Voi poijjaat, tätä haluan kokea lisää! Sillä tiellä nyt siis ollaan 🙂

Osakunta on hauska sillisalaatti eri ikäisiä eri alojen opiskelijoita, mikä on virkistävää vaihtelua verrattuna vaikka ainejärjestöön. Kaikkia kuitenkin yhdistää pohjalaismielisyys. Ihmiset osakunnalla ovat aivan huippuja, ja iloisia siitä että olette löytäneet osakunnalle! Erityisesti fuksitapahtumissa tapaa muita samassa tilanteessa olevia, opiskelunsa tai osakuntailunsa juuri aloittaneita tyyppejä, joita saattaa myös vähän jännittää uusi asuinpaikka tai Helsingin julkisilla kulkeminen (allekirjoittanut samaistuu vahvasti jälkimmäiseen, Isossakyrössä ei ollut liikennevaloja, joilla ylpeillä).

Osakunnalla on parasta se, että mukana saa olla juuri niin aktiivisesti kuin itselle sopii. Voit pistäytyä leffailloissa, olla se vakiobilettäjä tai oman innostuksen mukaan lähteä järkkäilemään tapahtumia! Itse olen ollut pari kertaa auttamassa keittiöllä juhlien aikana, ja hoidellut tiedotusvastaavan pestiä. Lähtekää rohkeasti mukaan tapahtumiin, suosittelen lämpimästi! Yhdessä tekemällä tutustuu muihin osakuntalaisiin 🙂

Nähdään syksyllä Bottalla!

aino.rintakoski@gmail.com”


 

Moi!

Olen Iida Pyykkönen, ja opiskelen nyt toista vuotta maataloustieteitä Helsingin Yliopistolla. Vaikka pääkaupunkiseudulla viihdynkin nykyään aika tiiviisti, lähtöisin olen Pohjanmaan ja koko ruotsinkielisen rannikon helmestä Pietarsaaresta. Seikkailin muutaman vuoden ennenkuin päädyin opiskelemaan nykyistä alaani, on ikää ehtinyt kertyä jo 25 v.

Tulin osakunnalle oikestaan heti pääkaupunkiseudulle muutettuani armottoman koti-ikävän piinatessa, ja voin kokemuksesta luvata, että se auttaa. Vaikka meno isolla kirkolla voi alkuun tuntua kovin erilaiselta, Bottan ovista sisään astuessa voi huokaista helpotuksesta ja tuntea olonsa taas kotoisaksi. Porukka osakunnalla ottaa uudet tulokkaat ihan uskomattomattoman hyvin vastaan, ja jokainen teistä uusista fukseista voi tulla paikalle täysin huoleti missä kohti vuotta tahansa – vastaanotto on aina lämmin! 🙂


 

Heippa!

Oon Hanna Maria, kolmannen vuoden musiikkitieteen opiskelija Helsingin Yliopistosta. Oon kotoisin Seinäjoelta ja osakunnan toimintaan kerkesin mukaan vasta viime vuonna. Tiesin kuitenkin opintojeni alusta asti, että haluan takaisin Etelä-Pohjalaiseen seuraan. EPOlle on aina ollut superhelppoa tulla ja ketä ikinä Bottalla hengaileekaan, tunnen itseni aina tervetulleeksi. Haluankin tämän vuoden aikana olla mukana jengissä, joka erityisesti saa sut tuntemaan olonsa kotoisaksi Helsingissä. Se ei ole mikään itsestäänselvyys isossa kaupungissa.

Meidän osakunta on paikka, jossa Etelä-Pohjalainen mentaliteetti tiivistyy ja jokainen ilta on muistamisen arvoinen. Osakunta on myös yhteisö, jossa oppii huikean paljon uutta ja pääsee kokemaan asioita, joihin ei missään muualla ole samanlaisia puitteita. Tuuthan siis mukaan fuksitapahtumiin, leffailtoihin, sitseille ja muihin kemuihin!

hanna.pinta@helsinki.fi


 

Heissan!

Mä oon Jasmin Mukkala, 22-vuotias farmasianopiskelija. Kotoisin olen Kurikasta, vaikka en Volvolippistä omistakaan, mutta ei anneta hei sen hämätä ollenkaan.

Osakuntaan liityin heti ensimmäisenä opiskeluvuotenani täällä Helsingissä, joten viime vuosi oli pelkkää fuksivuotta niin opiskelun kuin osakuntahommienkin puolesta. Mutta sepä vasta olikin hauska vuosi!

Osakuntaan liityin uusien tuttavuuksien toivossa, ja täytyykin sanoa, että tämä toive toteutui heti ekoista bileistä alkaen. Osakunnalla on ihan mahtavan vastaanottavaista ja mukavaa porukkaa, joten uusi fuksikin otetaan heti osaksi porukkaa. Uusien tuttavuuksien lisäksi oli hauska törmätä osakunnalla myös vanhoihin tuttuihin mm. lukioajoilta.

Osakunnassa parasta on ehdottomasti osakuntafiilis ja kaikki tapahtumat. Kaikki mitä me tehdään on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan super hauskaa! Tuu vaikka kattomaan paikan päälle ja innostumaan osakuntahommista!

Hei nähdään siis osakuntameiningeissä, tulee niiiin hauskaa!

Terkkuja!
Jasmin
mukkala.jasmin@gmail.com


 

Hellooo!

Mä oon Emma Seinäjoelta ja muutin Helsinkiin syksyllä alkavien yliopisto-opintojen vuoksi. Fuksivuosi siis vielä tuoreessa muistissa! Muistan, kuinka jännittävää oli muuttaa yksin isoon kaupunkiin ja osakunnasta tuli tärkeä osa sopeutumisprosessia.

Osakunnalla otettiin heti lämpimästi vastaan ja vieläkin, kun astun Ostrobotnialle, tää sama lämmin tunne täyttää mut. Haluan parhaani mukaan yrittää, että tuleville fukseille tulis sama fiilis osakunnasta kun mulle tuli!

Opiskelujen ohella tykkään osakuntatoiminnan lisäksi matkustella, urheilla, juoda kahvia ja aina välillä palata Seinäjoelle syömään niitä äidin tekemiä pinaattilättyjä jauhelihakastikkeella


 

Moi!

Olen Ilona ja opiskelen toista vuotta ympäristö- ja elintarviketaloutta Helsingin yliopistossa. Olen kotoisin Peräseinäjoelta. Liityin osakuntaan heti opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen, osakunnasta kuulin vanhemmiltani, jotka myös aikanaan opiskelivat helsingin yliopistossa ja kuuluivat osakuntaan.

Toimin osakunnalla myös ympäristövastaavana, porukka tuntui heti niin omalta että halusin toimintaan enemmän mukaan. Omasta fuksivuodestani nautin täysillä, fuksivuosi on parasta aikaa kokeilla kaikkea uutta ja tutustua mahdollisimman moneen uuteen ihmiseen. Omat piirinsä ehtii kyllä löytää. Osakunnalla otettiin avosylin vastaan ja sain heti uusia ystäviä. Nyt haluan olla mukana mahdollistamassa samaa teille, uudet osakuntafuksit, tervetuloa!

ilona.maki@helsinki.fi

 

Hei!

Olen Roosa Kellokoski, kotoisin Keski-Pohjanmaalta, Kaustiselta (jonka oikeaoppisesta taivuttamisesta olen aina valmis kertomaan lisää). Opiskelen viidettä vuotta oikeustiedettä, kuitenkin vasta toista vuotta Helsingin yliopistossa. Minulla on kolminkertainen kokemus fuksina olemisesta, joten tiedän paremmin kuin hyvin, millaisia tilanteita ja fiiliksiä voi tulla eteen, kun siirtyy uusiin ympyröihin. Siksipä toivon fuksivastaavana voivani olla avuksi, mitä sitten ikinä keksitkään kysyä.

Muuttaessani viime syksynä Helsinkiin halusin tavata ihmisiä myös oman tiedekuntani ulkopuolelta, ja osakuntatoiminta vaikutti sopivan tähän mainiosti, kotiseutuikävän lievittämisestä nyt puhumattakaan. Jäin koukkuun heti Yhteispohjalaisten fuksiaisten jälkeen, ja seuraavaan tapahtumaan saapuessani tuttuja kasvoja olikin jo liuta. Bottan kotoisa tunnelma, monipuoliset aktiviteetit, herkullinen ruoka ja hyvä seura ovat kerrassaan lyömätön yhdistelmä. Tämä on tarjous, josta ei kannata kieltäytyä.

Osakuntailemisiin!

roosa.kellokoski@helsinki.fi


 

Morjesta pöytään!

Moon Jonna Hautamäki kotoosin Kurikasta, ja vaikka elämä kuljetti jo lapsena Kymenlaaksoon ja sieltä vielä Espooseen, se kaikista kotoisin ja tärkein sielunmaisema löytyy edelleen Polvenkylän aakeista laakeista peltomaisemista. Opiskelen toista vuotta Helsingin Yliopistossa Kumpulan kampuksella Geotieteitä. Osakunnalle minut raahasi yksi geotieteen tuutoreistani, ja kylläpä olen kiitollinen! En ehtinyt juuri mukaan osakunnan ensimmäisiin fuksihengailuihin oman ainejärjestön tapahtumien ja ryhmäliikuntaohjausten takia, joten EPO:n fuksipäivällinen syksyllä oli minun ensimmäinen kunnon kosketukseni osakuntaelämään. Suoraan sanottuna jännitti niin maan perkuleesti tulla yksin Bottalle, mutta kyllä kannatti -joka kerta Bottan ovista astuessa tapaa uusia mielenkiintoisia ihmisiä ja tutustuu aina paremmin tutumpiinkiin naamoihin. Ja Bottan ilmapiiri on niin korvaamattoman rento ja kotoisa aina -juuri niin kuin rakkaassa Polvenkylässäkin.

Joten jos yhtään mietit, uskaltaisiko vai eikö uskaltaisi -todellakin uskallat!

Bottalla tavataan!

jhautamaki92@gmail.com

P.S Kyllä, omistan maailman suloisimman, herttaisimman ja hellyydenkipeimmän kissavaarin. Miiru-pappa 15 vee #crazycatlady