EPO-fuksit-2-saammeko-esittaytya-web

Fuksitiimi esittelyssä

Tuuli Vähämäki

Tuuli Vähämäki

Hei!

Olen Tuuli Vähämäki, Etelä-Pohjalaisen Osakunnan fuksimajuri vuonna 2016. Yhdessä fuksivastaavien kanssa järjestämme syksyllä monenlaista mukavaa toimintaa uusille osakuntalaisille. Tavoitteemme on, että fuksivuodestasi osakunnalla tulisi hauska ja ikimuistoinen, että viihtyisit joukossamme ja kotiutuisit Bottalle. Olemme täällä sinua varten, joten aina saa tulla kyselemään ja juttelemaan!

Olen itse kotoisin Nurmosta, mistä muutin Helsinkiin syksyllä 2014 aloittaessani yleisen ja aikuiskasvatustieteen opinnot Helsingin yliopistossa. Osakunnalla pyörimisen lisäksi harrastan muun muassa lukemista ja kävelyjä merenrannalla. Liityin osakuntaan heti fuksisyksynä tavatakseni muita samalta suunnalta muuttaneita, ja olen viihtynyt paremmin kuin silloin olisin osannut kuvitellakaan. Bottalla on alusta asti ollut helppoa ja luontevaa tutustua uusiin ihmisiin, ja osakunnalta on löytynyt mukavien ihmisten lisäksi myös kaikenlaista mielenkiintoista tekemistä.

Toivon, että lähdet rohkeasti mukaan erilaisiin tapahtumiin ja löydät omanlaisiasi tapoja nauttia osakuntaelämästä. Tule omin päin tai ota kaveri mukaan – olet lämpimästi tervetullut Bottalle! Nähdään fuksitapahtumissa!

tuuli.vahamaki[at]helsinki.fi


 

Eveliina Koskela

Eveliina Koskela

Helou!

Nimeni on Eveliina Koskela, ja opiskelen toista vuotta sosiologiaa Helsingin yliopistolla. Muutin Helsinkiin viime syksynä ja liityin Epoon heti saatuani tiedon opiskelupaikasta. Onneksi liityin, sillä Epon kautta sainkin asunnon syksylle, ja vielä Kampista, kävelymatkan päässä yliopistolta.

Kävin Epon pisteellä yliopiston avajaiskarnevaalissa elokuun lopulla, ja sain siellä tietoa tulevista tapahtumista. Päätinkin käydä katsastamassa Bottalla fuksikahvittelut, ja siitä alkoi oma osallistumiseni osakunnassa. Bottalla tuli lukuvuoden aikana käytyä katselemassa leffaa, pelattua lautapelejä, suunnistamassa muiden osakuntien jäsenten kanssa, suunnittelemassa hiirenkorvajuhlaa, saunomassa, eikä saa unohtaa ilmaisia naposteltavia, joita kummasti alkaa köyhänä opiskelijana nopeasti arvostamaan..

Mielestäni parasta osakunnan toiminnassa ja siihen kuulumisessa on ollut se, miten helposti voi liittyä mukaan ja käydä eri tapahtumissa, riippumatta siitä tunteeko entuudestaan ketään. Aina tuli tavattua uusia mukavia ihmisiä joihin toivoi törmäävän myös ensi kerralla! Epossa oli helppo tuntea yhteenkuuluvuutta tietäessään, että moni muukin paikalla olleista oli muuttanut keskeltä peltoja kaupungin sykkeeseen, ja kokenut samanlaisia fiiliksiä ja uusien asioiden hämmästelyä kuin itse tuli koettua fuksisyksynä.

Toivottavasti saadaan osakunnalle paljon uusia fukseja tänä syksynä, ja päästään yhdessä luomaan mahtavaa fuksivuotta! Nähdään Bottalla!

eveliina.h.koskela[at]helsinki.fi


 

Emmi Meri

Emmi Meri

Heissan!

Olen Emmi Meri, neljännen vuoden englantilaisen filologian opiskelija. Osakunnalle löysin vasta kolmantena opiskeluvuotena, kun kaipasin ainejärjestötoiminnan lisäksi poikkitieteellisiä tapahtumia, ja toki toinen fuksivuosikin kuulosti houkuttelevalta. Osakuntaan liittymistä en ole joutunut katumaan, sillä jo ensimmäinen vuoteni osakunnalla sisälsi paljon tapahtumia ja ihmisiä, jotka tulen muistamaan loppuelämäni. Hyppäsin suoraan toimintaan mukaan jo fuksina ollessani, kun toimin EPOn kv-vastaavana ja hallituksen jäsenenä. Tämä oli välillä haastavaa, kun vasta opetteli talon tavoille, mutta onneksi vanhemmat osakuntalaiset auttoivat ja neuvoivat aina tarvittaessa.

Voin luvata, että osakunnasta löytyy takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Tapahtumia on usein ja monipuolisesti, ja niitä pääsee itsekin toteuttamaan halutessaan. Osakunnalla uusiin ihmisiin tutustuu aivan huomaamattaan ja nopeasti Botta on kuin toinen koti Helsingissä. Tule siis rohkeasti mukaan ja nähdään Bottalla! 🙂

emmi.meri[at]helsinki.fi


 

Joonas Saarela

Joonas Saarela

Moro!

Minä olen Saarelan Joonas ja toimin fuksivastaavana. Olen kotoisin Jalasjärveltä (nimenomaan Jalasjärveltä, ei Kurikasta) ja nyt opiskelen Aalto-yliopistolla elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa kolmatta vuotta. Yleisiä harrastuksia ovat satunnainen liikkuminen ja urheilu sekä säännöllinen Netflix.

Osakunnan juttuihin lähdin mukaan toisen opiskeluvuoteni syksyllä, kun kaveri sai puhuttua mukaan fuksikahveille. Luultavasti se kertoo jotain osakunnan hengestä ja meiningistä, että pari kuukautta myöhemmin olinkin jo hakemassa virkailijaksi ja minut valittiin liikuntavaliokunnan puheenjohtajaksi.

Vaikka et olisikaan Helsingin yliopistolta (en minäkään ole) tai kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, kannattaa EPOn tapahtumiin lähteä mukaan! Törmäillään kun tavataan!

joonas.saarela[at]aalto.fi


 

Jenni Aho

Jenni Aho

Moi!

Olen Jenni Aho ja aina Helsingissä asunut, mutta kauhajokisen sukuni vuoksi halusin liittyä EPOon. Syksyllä aloitan toisen vuoteni sekä ympäristötieteiden opinnoissani että Osakunnalla, jossa olen tänä vuonna muun muassa yhtenä fuksivastaavista ja mukana järjestämässä juuri teille fukseille tarkoitettua toimintaa.  Jo ensimmäisen vuoden aikana ehdin toki tehdä kaikenlaista muutakin, kuten toimia Porthan- ja vuosijuhlatoimikunnissa, joiden avulla tutustuin uusiin ihmisiin ja innostuin Osakunnan toiminnasta niin, että näiden jälkeen paluuta entiseen ei ollut. Osakunnalla parasta onkin juuri se, että siellä voi olla juuri sellaisena kuin on eikä itseään tarvitse tuupata mukaan sellaisiin hommiin ja virkoihin joihin oma aika ei riitä (vaikka niin saattaa silti käydä), vaan yhtä hyvin voit osallistua esimerkiksi kulttuuri-, liikunta- ja ohjelmavaliokunnan järjestämiin excuihin ja muuhun mukavaan toimintaan. Tärkeintä on, että tulet tutustumaan EPOon ja muihin pohjalaisiin!

Nähdään pian Bottalla!

jenni.aho[at]helsinki.fi


 

Kaisa Hemminki

Kaisa Hemminki

Hei!

Olen Kaisa Hemminki ja opiskelen teologiaa kolmatta vuotta. Muutin pienestä Teuvan kunnasta suureen Helsinkiin opintojen alussa ja ensimmäisenä vuotena oman ainejärjestön tapahtumat veivät mennessään. Toisena vuotena onneksi älysin liittyä Epoon ja kuinka ollakaan ainejärjestö vaihtui osakuntainnostukseen. Tiivistäen sanottuna hauskat tapahtumat, mukavat ihmiset ja eräänlainen kodin tuntu ovat ne asiat, jotka saavat minut aina palaamaan osakunnalle. Vaikken olekaan kovin aktiivinen jäsen, se ei haittaa, sillä joukkoon voi liittyä aina silloin kun siltä tuntuu! Fuksivastaavaksi ryhtyminen onkin hauska  keino lisätä aktiivisuutta osakunnalla, ja mikä parasta tutustua uusiin ihmisiin eli teihin tulevat osakuntafuksit! Nähdään siis Bottalla! 🙂

kaisa.h95[at]gmail.com


 

Helena Rantala

Helena Rantala

Moikka fuksit,

mun nimi on Helena ja ehkä yleisestä kaavasta poiketen olen syntynyt Helsingissä ja asunut tällä koko ikäni. Mulla on tosin jonkin verran sukua Pohjanmaalta, joista monet, myös HY:ssä opiskelleet ovat olleet jäseniä pohjalaisissa osakunnissa. Niinpä siis nyt myös minäkin. Syksyllä starttaa mun toinen opiskeluvuosi Helsingin yliopistossa, jossa opiskelen pääaineenani ympäristö- ja luonnonvaraekonomiaa. Meillä on muuten sellainen pohjalaisedustus Viikin tutorkannassa, että oksat pois. Suomeksi tämä tarkoittaa luonnollisesti ihan mieletöntä fuksiporukkaa osaksi pohjalaisia osakuntia syksyllä. Toivottavasti sinä olet yksi heistä! Mitä sitä vielä kertoisi itsestään; no, sanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Muuten aktiivisen opiskelijaelämän lisäksi yritän epätoivoisesti pitää kiinni säännöllisestä rytmistä käydä Unisportilla sekä nähdä ystäviäni mahdollisimman paljon. Osakuntaelämässä parasta on yhteenkuuluvuuden tunne, persoonalliset ihmiset, osakuntaedut sekä Bottalla ennen kaikkea yhteispohjalaisuus, jonka kautta saa ikään kuin kolme kärpästä yhdellä iskulla. Haaviin tarttunee EPOn jäsenyyden myötä ikään kuin epävirallisesti myös PPO ja ruotsinkielinen Vasa Nation. Ensi lukuvuoden aloitusta ja teitä innolla odottaen,

helena.rantala[at]helsinki.fi


 

Emilia Hellsten

Emilia Hellsten

Moi!

Nimeni on Emilia Hellsten, olen (melkein) 20 vuotta vanha ja aloitan tänä vuonna toisen vuoteni osakunnalla. Muutin Helsinkiin viime syksynä Ilmajoelta ja aloitin musiikkitieteen opiskelun Helsingin yliopistossa. Olin viime syksynä siis fuksina aika monessa jutussa, mikä hieman vähensi osallistumistani osakunnan juttuihin. Ehdin kuitenkin onneksi käydä muutamissa fuksitapahtumissa, bileissä ja sitseillä, ja ne osoittivat osakunnan olevan ihan mahtava paikka. Soitan viulua Ylioppilaskunnan soittajissa ja pelaan salibandya, vaikka tällä hetkellä mulla ei siinä varsinaista joukkuetta olekaan. En viime vuonna tuntenut ketään Helsingistä tänne muuttaessani, ja lähdin siksi heti mahdollisimman moniin juttuihin mukaan. Kaupunki alkoikin jo muutamassa viikossa tuntua omalta paikalta, eli kannattaa lähteä mukaan osakuntajuttuihin saman tien! Täällä tutustuu nopeasti hyviin tyyppeihin ja tekemistä löytyy tosi monipuolisesti. Nähdään syksyllä!

emilia.hellsten[at]netikka.fi