EPO-fuksit-2-saammeko-esittaytya-web

Fuksitiimi esittelyssä

Hei!

Olen Jasminella Kangas, tämän vuoden Etelä-Pohjalaisen Osakunnan fuksimajuri. Moon Laihialta kotoosin ja liityin osakuntaan heti sosionomiopiskelujen alussa kolmisen vuotta sitten. Muistan hieman jännittäneeni osakunnalle menemistä, mutta jo ensimmäinen tapahtuma sai minut palaamaan Bottalle. Jos en ole osakunnalla tai koulussa, minut voi löytää tanssimasta, lenkkeilemästä tai esimerkiksi osakuntakämpän sängyltä Netflixiä tuijottelemasta.

Mielestäni osakunta on paras 2. koti Helsingissä. Osakunnalla olen saanut oppia paljon, nauttia juhlista ja tavata ihania ihmisiä. Koti-ikävän iskiessä ovat osakuntaystävät murteineen tätä ikävää lievittäneet. Minä ja koko fuksitiimi olemme osakunnalla sitä varten, että jokaisella fuksilla olisi helppo tulla osakunnalle ja että fukseille riittäisi kivaa tekemistä koko osakuntavuoden ajan. Jos mietit, voitko tulla yksin Bottalle (Töölönkatu 3 A, 5 kerros) vastaus on KYLLÄ. Me fuksitiimiläiset ja muut osakuntalaiset olemme siellä juuri sinua varten.

Ihanaa fuksivuotta sinulle, toivottavasti pääsemme tutustumaan pian! Myös sinä, joka olet opiskellut jo kauemmin, mutta et vielä ole ehtinyt osakunnalle, olet oikein lämpimästi tervetullut Bottalle!

jasminella.kangas[at]gmail.com


 

Helou!
Olen Elisa ja opiskelen toista vuotta psykologiaa Helsingin yliopistossa. Osakuntaan liityin heti, kun sain tiedon opiskelupaikasta jotta voisin hakea EPO:lta asuntoa, jonka myös sain. Asunnon vuoksi siis liityin, mutta toimintaan mukaan innostuin ihmisten, tapahtumien ja ilmaisen ruoan takia.

Kotoisin olen Karijoen pikkukylästä Myrkystä, enkä tuntenut Helsingistä kuin tasan yhden ihmisen. Uusi kaupunki ja opiskelun aloittaminen uudessa opinahjossa on jännittävää ja se voi tuntua yksinäiseltä ja vieraalta, mutta osakunnalta löytää samassa tilanteessa olevia sukulaissieluja ja viisaita civiksiä (= ei fukseja), joilta hakea vertaistukea ja (juoma)seuraa. Bottan ihmiset ovat kaikki superkivoja eivätkä he katso syntymäkuntaa, opintovuotta tai oppilaitosta, eli kannataa liittyä seuraan vaikket olisikaan fuksi, kotoisin Etelä-Pohjanmaalta tai opiskelisi Helsingin yliopistossa!

Jos epäröit, että onko osakuntatoiminta aivan täysin sinun juttusi, kannattaa tulla käymään jossain syksyn fuksitapahtumista, joissa kaikki läsnäolijat miettivät tätä samaa kysymystä. Muutenkin osakunnalla järjestetään vaikka ja mitä leffailloista laskettelureissuihin, joten aivan varmasti tulet viihtymään Bottalla. Vähintäänkin tulet viihtymään Manalan neljän euron lounaalla tai EPO:n asuntojonossa, joten kannattaa lähteä mukaan Etelä-Pohjalaiseen Osakuntaan!

Syksyllä tavataan!

elisa.m.tasanko[at]helsinki.fi


 

Moi!

Nimeni on Eveliina Puska ja aloitan toisen vuoteni Helsingin yliopistossa käsityötieteen opinnoissa. Olen kotoisin Mustasaaresta. Liityin osakuntaan heti, kun tiesin päässeeni opiskelemaan, koska halusin hakea asuntoa. Hetken päästä löysin itseni monesta osakunnan tapahtumasta. Aloitin fuksikahveilta 🙂 Osakunnalla on monenlaisia rentoja tapahtumia, joita innokkaat pääsevät myös järjestämään. Itse olin vujutoimikunnassa viime keväänä ja nyt fuksivastaavana ja myös liikuntavaliokunnassa. Tapahtumia järjestäessä tutustuu vieläkin helpommin muihin.
Välillä tuntuu vaikealta valita osakunnan ja oman ainejärjestön välillä. Innostuin hakemaan fuksivastaavaksi, kun kuulin että saan käyttää siihen aikaa juuri niin paljon kuin ehdin ja haluan. Tämä pätee myös osakuntailuun!

Nähdään fuksitapahtumissa osakunnalla!

eveliina.puska[at]helsinki.fi


 

Moi!

Mä oon Niemen Henni ja toimin EPO:n fuksivastaavana. Alun perin olen kotoisin Seinäjoelta, mutta nyt olen monen mutkan kautta päätynyt opiskelemaan Aalto-yliopistolle Helsinkiin. Olen oikeastaan itsekin vielä melko kokematon EPO:lainen, sillä muutin Helsinkiin vasta tämän vuoden alussa. Osakunnan toimintaan pääsin kyllä onneksi mukaan saman tien, hiirenkorvajuhlien suunnittelun sekä vappusitsien muodossa. Syksyllä jatkan maisterinopintojani kauppatieteiden parissa samalla kun viihdytän teitä erinäisissä tilaisuuksissa. ☺

Osakuntatoiminnan lisäksi tykkään urheilla ja syödä. Toukokuussa kävin juoksemassa Helsinki Half Marathoninkin, tulkaa siis rohkeasti haastamaan lenkille! ☺

Vaikka et olisikaan Helsingin yliopistolta (en minäkään ole) tai kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, kannattaa EPOn tapahtumiin lähteä rohkeasti mukaan, koska opiskelijoita ollaan kuitenkin vain kerran elämässä. 😉

henni.niemi[at]aalto.fi


 

Otettu Lumia Selfie -sovelluksella

Hei!

Olen iiro Heikkilä ja olen 21-vuotta vanha teologian opiskelija lapualta. Vanhempani asuu lapualla ja sukulaiseni pääosin Etelä-pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueilla.Perheeseeni kuuluu mä, pikkusisko, isä ja äitee. Teologiaa opiskelen helsingin yliopistossa ja olen opiskellut vasta vuoden.Valitsin teologian koska tykkään pohtia paljon syvällisiä kysymyksiä. Opintojeni tavoitteena minulla on saada maisterin tutkinto.Etelä-pohjalaisen Osakunnan jäsenenä olen ollut vuoden. Osakunnastamme sain tietää ensimmäisen kerran silloin kun ilmoitin ottavani opiskelupaikan vastaan ja liityin samalla Etelä-pohjalaiseen Osakuntaan 12 euron maksua vastaan.Kannattaa hyödyntää manalan lounas! Voin sanoa on halpa ja hyvä.Ps sain fuksivuotena osakunnalta solun:)

Tykkään viettää aikaani suuressa porukasssa ja osakunnassa tutustuu helposti uusiin ihmisiin, koska väkeä tulee eri puolelta Etelä-pohjanmaan maakuntaa ja suomea. Vapaa-ajalla vietän aikani tietokone/konsoli roolipelejä pelatessa (esim fable,dragon quest,zelda ja fire emblem) ja tykkään myös katsella lähinnä toimintaelokuvia, joista tämän hetken suosikkeinani on mad max elokuvat.Muita asioita mistä erityisesti pidän on filosofisen kirjallisuuden lukeminen ja filosofisten teorioiden pohtiminen.

Tervetuloa Etelä-pohjalaiseen osakuntaan!


 

Moikka!

Olen Suvi Heittola, neljännen vuoden mantsan opiskelija Helsingin yliopistolla. Helsingissä olen nyt asustanut kolmisen vuotta, mutta juureni ja kotini sijaitsee jykevästi Kurikassa.

Helsinkiin muuttaessani olin pitkään hukassa uuden asuinympäristön kanssa, enkä tuntenut moniakaan opiskelijoita, jotka olisivat muuttaneet laillani kauempaa pääkaupunkiseudulle. Ensimmäisen opiskeluvuoteni jälkeen halusinkin tutustua lisää uusiin ihmisiin ja samalla löytää lisää hauskoja aktiviteetteja Helsingissä.

Lähdin siis mukaan EPOn fuksitapahtumiin toisena opiskeluvuotenani ja tätä päätöstä ei ole kyllä kaduttu tippaakaan. Osakunnalla kaikki otetaan avosylin vastaan ja vaikkei kaikkia heti tuntisikaan, vallitsee osakunnalla ihanan vahva yhteenkuuluvuuden tunne – kaikkia kun yhdistää vähintään yksi asia: pohjalaisuus, tai ainakin pohjalaismielisyys.

Jos siis vähänkään tuntuu siltä, että haluaisit jotain hauskaa ja rentoa tekemistä, tutustua paremmin pohjalaisiin rientoihin, kaipaat juttuseuraa tai vaikka opastusta Helsingin tai opiskelun saloihin, niin lähde rohkeasti mukaan EPOlle!

Nähdään Bottalla! 🙂

suvi.heittola[at]helsinki.fi


 

Hei!

Olen Ville Hemminki, Lappilainen maalaispoika joka opiskelee arkeologiaa toista vuotta. Kotoisin olen Muoniosta, Suomi-Neito drag-queenin kainalosta ja se on hämmästyttänyt ainakin sisarosakuntaporukkaa, Bottalla minun huomattava identiteetti on tiivistynyt ”siihen epolaiseen, joka on lapista”. Ei siis ole mikään pakko olla Kauhavalaisen talon nuori isäntä päästäkseen tähän klubiin. Harrastan kirjoja ja golfia ja olisin muutenkin elitistisempi jos vain aikaa riittäis. Siksi opiskelen akateemiselle uralle jossa suuri osa töistä pitää tehdä rapakossa rautalapiolla vesisateella.

Osakunnasta olin kuullu huhuja tutuilta ja sukulaisilta ja liityin heti koulun alkamisen aikaan puljuun. Olen hommaillu lähinnä keittiössä apuemännöimässä ja voin vakuuttavasti kertoa, että keittiössä on parhaimmat bileet. Osakunnalla parasta on oman pienen kuplan ulkopuolelle astuminen ja kontakti muittenki kun omien aineen ja laitoksen opiskelijoiden kanssa. Maailma avartuu ja kavereita tulee.

ville.hemminki[at]hotmail.com